Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy předkládá k veřejné diskuzi návrh Strategie digitálního vzdělávání

čtvrtek 28. srpna 2014 ·

Dne 20. března 2013 schválila vláda České republiky koncepci Digitální Česko v. 2.0, Cesta k digitální ekonomice. Součástí usnesení vlády k této koncepci je soubor opatření, z nichž se opatření č. 16 týká problematiky vzdělávání a ukládá Ministerstvu práce a sociálních věcí (MPSV) ve spolupráci s MŠMT vypracovat strategii pro zvýšení digitální gramotnosti a rozvoj elektronických dovedností občanů. Přímou iniciací vzniku dokumentu Strategie digitálního vzdělávání pak bylo vládou přijaté Usnesení č. 790 ze dne 16. října 2013 ke strategickému záměru Digitální vzdělávání - Touch your future.

Posláním strategie je iniciace změn jak v oblasti metod a forem vzdělávání, tak v oblasti cílů vzdělávání. V období do roku 2020 si Strategie digitálního vzdělávání klade za cíl zmapovat situaci a podniknout první kroky, které odstraní hlavní překážky na cestě naplňování vize, kterou v oblasti digitálního vzdělávání vytyčuje.

K diskuzi je materiál předkládán ve fázi, kdy je zpracován hlavní koncept strategie digitálního vzdělávání pro regionální školství (vize, prioritní cíle, hlavní směry intervence, návrhy opatření a jejich indikátory úspěchu), probíhají jednání s MPSV, hlavním gestorem Strategie pro zvýšení digitální gramotnosti a rozvoj elektronických dovedností občanů, a dalšími aktéry. Na tato jednání bude navazovat rozpracování harmonogramu jednotlivých kroků Strategie digitálního vzdělávání, výčet akčních plánů a stanovení způsobů financování jednotlivých aktivit.

Účelem této diskuze je získat zpětnou vazbu k nastavení strategie, jejímu zacílení i k navrhovaným postupům.

Diskuze k návrhu Strategie digitálního vzdělávání potrvá na Metodickém portálu RVP.cz do 21. 9. 2014. Poté budou připomínky vyhodnoceny a zapracovány do textu.

MŠMT děkuje všem, kteří se do diskuze zapojí a svými názory přispějí k vytvoření kvalitního materiálu.

Diskuze je dostupná na adrese diskuze.rvp.cz/viewforum.php?f=745.

Strategie digitálního vzdělávání (974kB PDF)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.