Přečtěte si: Žádné dítě si nezaslouží mít špatného učitele

pátek 2. května 2014 ·

V MŠ Beruška si děti volí nejen to, čemu se budou věnovat, ale i tempo, jakým to budou dělat.


Z rozhovoru Martina Kovalčíka s ředitelkou Julianou Gardošovou v RodičeVítáni.cz vybíráme:

Vycházíme z toho, že každé dítě může být v něčem dobré a úspěšné, jestli mu pro to vytvoříme vhodné podmínky. Mezi ně patří psychicky i fyzicky bezpečné prostředí a pozitivní podpora dětí. Jestliže dítěti řekneme, že to, co udělalo, nebo postavilo, se nám nelíbí, že Honzík od sousedů to už umí mnohem lépe, pak dítě můžeme na dlouho od různých činností odradit a znechutit. A naším cílem je přece pravý opak.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
2. května 2014 v 11:33  

V naší křesťanské euroatlantické společnosti si snad něco špatného nezaslouží nikdo, natož dítko. A ani ředitele školy, zřizovatele, ministra vládu, parlament...
A co špatného si nezaslouží učitel, byť i třeba špatný. Každý má právo na alespoň trošku té lásky a pochopení. Víte, jak to s člověkem, a to v každém věku, zamává když se snaží, úplně by se rozdal, a pak mu řeknou, a třeba i přede všemi, že se dopouští přehmatů, že nemá správně rozklíčované kompetence, prořezaná témata, ztaxonomiované vzdělávací cíle a že řádně nezohledňuje individuální potřeby žáků lenošit a poflakovat se?

pak dítě můžeme na dlouho od různých činností odradit a znechutit

To bezesporu. Nemám ale úplně jasno v tom, od kolika let věku dítěte a jakou měrou je vhodné začít přimíchávat i kritičtější hodnocení žákových aktivit. Myslím si, že ve třiceti bychom mu už mohli začít naznačovat, jak velké asi tak je nemehlo.

Unknown řekl(a)...
2. května 2014 v 18:25  

ve třiceti bychom mu už mohli začít naznačovat, jak velké asi tak je nemehlo.

Ale velmi, velmi opatrně prosím

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.