Ministerstvo školství k avizovanému registru učitelů

pondělí 12. května 2014 ·

Ministerstvo školství před časem avizovalo záměr vytvořit registr učitelů. Z něj bude možné zjistit mj. počet pedagogů nebo přehled kvalifikací v jednotlivých školách škole.


Předně je třeba uvést, že informace o pedagogických pracovních jsou shromažďovány již dnes, kdy ředitelé škol musí tyto informace vykazovat zřizovatelům – tedy obcím či krajům. Problémem však je, že s těmito údaji již nikdo dále nepracuje a dalo by se tak říci, že jsou ze strany ředitelů v současnosti sbírány zbytečně. To ostatně potvrzují i někteří z nich.

Ministerstvo tedy chce tyto údaje shromažďovat tak, aby bylo možné s nimi dále pracovat a aktivně je využívat pro potřeby českého školství. Ministerstvo tedy bude synchronizovat - zastřešovat již existující údaje od zřizovatelů škol.

Údaje tak budou moci být prakticky kdykoliv využity, a to nejen samotným ministerstvem, ale také kraji či jednotlivými školami. Rozpočet ministerstva školství vytvoření registru nezatíží a výdaje na jeho provoz budou minimální.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. května 2014 v 0:32  

jsou ze strany ředitelů v současnosti sbírány zbytečně. To ostatně potvrzují i někteří z nich.

To jako že tyto údaje zřizovatel k ničemu nepotřebuje? A jak to ti někteří ředitelé vědí?
A kdo nebo co zřizovatelům nařizuje, aby takové nepotřebné údaje vyžadovali?

Puďa řekl(a)...
12. května 2014 v 22:08  

Ve školství je prostě řada sběratelů. Já bych na tyhle koníčky tak špatně nekoukal - co Čech, to sběratel :-D

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.