Ministr školství jednal s řediteli výchovných ústavů

pátek 18. dubna 2014 ·

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek se dnes na jedné z pražských škol setkal s řediteli výchovných ústavů z celé České republiky. Hlavním tématem jednání bylo zlepšení situace v těchto školských zařízeních v návaznosti na nedávný brutální útok ve Výchovném ústavu Králíky. "V současných podmínkách vychovatelé nemohou dále pracovat," řekl ministr Chládek ve svém úvodním vystoupení.


Z hlediska zlepšení situace navrhuje ministerstvo školství například lepší metodiku z příslušných odborů ministerstva, personální posílení výchovných ústavů nebo navýšení finančních prostředků na lepší vybavení a opravu budov.

"Některá zařízení na mne působila, jako bych se ocitl ve filmu Requiem pro panenku," říká ministr školství Marcel Chládek.

Při řešení problémů hledalo ministerstvo inspiraci na sousedním Slovensku. Tam je učitelům a vychovatelům přidělen status chráněné osoby. Něco podobného by Marcel Chládek viděl jako reálné i v českých podmínkách.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.