Přečtěte si: Chládek: Školství změním, ale nepřicházím s revolucí

neděle 2. února 2014 ·

Nový ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) má s českým školstvím velké plány. Chystá povinný poslední ročník mateřské školy i tři podoby maturity. Na to vše potřebuje víc peněz, ale ministr financí Andrej Babiš (ANO) nechce například o zvyšování platů policistů, hasičů nebo učitelů ani slyšet. Celý rozhovor otisklo sobotní Právo.


Ze článku Jiřího Macha v Novinky.cz vybíráme:

Jak by podle vás měly platy učitelů růst?
Dnes máme průměrný plat v regionálním školství asi 26 600 korun i s odměnami, malinko to zkreslují platy ředitelů a podobně. Dokážu si představit, že by se zvedl na 28 až 32 tisíc. Vzhledem k tomu, že to chci spojit se zavedením kariérního řádu, chci začít navyšovat už od příštího roku s tím, že v první fázi chci žádat o navýšení o 1,5 miliardy. Na to, abychom se mohli dostat k danému rozmezí, budeme potřebovat do budoucna pět miliard.

Do konce volebního období byste chtěl dospět k jakému platu?
Myslím si, že jsme schopni dostat se k těm 28 tisícům. A až pojedu své druhé volební období, tak se dostaneme k 32 tisícům.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.