Potřebujeme kvalitní nebo kvalifikované učitele?

úterý 18. února 2014 ·

Debatujte na Kulatém stole už ve čtvrtek 20. února!


Přijďte ve čtvrtek na Kulatý stůl SKAV a EDUin, který se bude věnovat otázce, co s učiteli, kterým chybí zákonem předepsané vzdělání. Ti by totiž měli do konce kalendářního roku odejít ze škol, které tak přijdou o často vynikající pedagogy, kteří za léta praxe získali mnohem více znalostí a dovedností, než je schopné poskytnou studium na pedagogické fakultě.

Diskutovat se bude o tom, jak se liší po několikaleté praxi učitel bez diplomu a s diplomem, co nového se dozvědí učitelé s praxí na pedagogické fakultě či co nám brání kromě zákona v tom, abychom uznali praxi zkušeným učitelům.

Debaty se zúčastní: Zdeněk Helus, proděkan Pedagogické fakulty UK v Praze, Martin Kapoun, učitel na Gymnáziu Jana Keplera, Praha 6, Petra Keprtová, lektorka, mentorka a učitelka na ZŠ Mozaika, o.p.s., v Rychnově nad Kněžnou, Irena Pešoutová, učitelka ve Škole Dvůr Želichov a Jakub Stárek, ředitel odboru vzdělávací soustavy, MŠMT.

Pozvánku na Kulatý stůl, který se koná 20. února od 10.00 do 12.30 v ZŠ Vodičkova 22, Praha 1, najdete v příloze nebo si ji můžete stáhnout ZDE.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
18. února 2014 v 23:57  

Jenom mne tak napadlo, může se učitel způsobilý k výuce na střední škole stát ředitelem na škole základní, nebo naopak učitel způsobilý k výuce na druhém stupni základní školy ředitelem na škole střední?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.