Propojte knihu s mobilním telefonem a vstupte do světa kouzelných obrázků

úterý 14. ledna 2014 ·

Objevte nový rozměr knihy. První kniha v ČR s rozšířenou realitou.

Nakladatelství Albatros vydalo knihu Pufík z Pohádkové Lhoty a tímto knižním projektem jako první v České republice otevřelo zcela nový segment knih s rozšířenou realitou. Díky pohádkovým příběhům plyšáka Pufíka objeví děti zcela nový rozměr čtení knihy. S pomocí chytrého mobilního telefonu a interaktivní aplikace „Pufik“ ilustrace ožijí a děti mohou aktivně vstupovat do děje pohádky skrz ilustrace v knize; kouzelnou atmosféru dotváří pestrá paleta zvukových efektů.


„Albatros reaguje na rostoucí oblibu knih s rozšířenou realitou v zahraničí a také na skutečnost, že dnes jsou moderními technologiemi silně ovlivněny už děti předškolního věku. Tříleté dítě dnes umí s přehledem ovládat dotykový telefon a tablet. Kniha Pufík z Pohádkové Lhoty bude pro děti i jejich rodiče zaručeně nápaditým a hlavně tvůrčím zpestřením,“ uvádí Ondřej Müller, programový ředitel Albatros Media, a.s. Prvotina Igora Mandíka, kniha Pufík z Pohádkové Lhoty, spojuje tradiční pojetí dětské knihy s moderními technologiemi využívajícími mobilní telefon. Příběhy jsou napsány jednoduchým jazykem a přitom s vtipem a slovní komikou, kterou malé děti dokážou ocenit. Knihu doprovodila líbivými ilustracemi Čechokanaďanka Alice Sinkner, která se v zámoří věnuje animované tvorbě. Aplikace „Pufik“ je zdarma ke stažení na App Store a Android Market.

Igor Mandík je rovněž spoluautorem plyšáka Pufíka, který ožívá po vložení mobilního telefonu a spuštěním aplikace „Puffy“. Plyšák umí dětem vyprávět některé pohádky z knihy Pufík z Pohádkové Lhoty a děti s ním můžou hrát i spousty her, ať už zábavných či vzdělávacích. Má též v zásobě různorodé hlášky a komentáře a to, co neumí, ho mohou děti nebo jejich rodiče naučit.
Videonávod k použití mobilního telefonu a oživení kouzelných obrázků v knize najdete zde

Ukázky stran:





Doporučená cena 249 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.