Grafická uživatelská rozhraní v Qt a C++

pátek 8. listopadu 2013 ·

Chcete jako programátoři v C++ vylepšit svoje aplikace, které zatím komunikují s uživatelem pouze prostřednictvím příkazového řádku? Vytvořte jim přehledné a ergonomické grafické uživatelské rozhraní ve frameworku Qt a pozvedněte tak jejich uživatelský komfort na novou úroveň.

V jedenácti kapitolách se postupně seznámíte se všemi prostředky, které framework Qt programátorům nabízí. Začnete s jednoduchými prvky, ke kterým budete postupně přidávat další a kombinovat jejich funkce tak, aby bylo uživatelské rozhraní vaší aplikace intuitivní a dobře se používalo. Po zvládnutí zabudovaných widgetů se naučíte vytvářet vlastní, vyzkoušíte si i práci s grafikou. V závěru knihy je připravena řada přehledů, které poslouží jako jednoduchá referenční příručka.


Publikace vás mimo jiné naučí:

  • Nainstalovat a připravit framework Qt
  • Používat tlačítka a další vstupní widgety
  • Prezentovat informace v rozhraní aplikace
  • Pracovat s dialogy a složenými widgety
  • Vytvořit přehledné rozhraní aplikace
  • Kreslit a pracovat s grafikou
  • Implementovat vlastní widgety
Ukázky stran:






Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.