První výpůjčky elektronických knih v České republice

úterý 15. října 2013 ·

Jeden z největších prodejců elektronických knih – eReading.cz zahajuje od 7. října 2013 výpůjčky e-knih. Všechny e-knihy dostupné pro výpůjčky budou k dispozici již od 49 Kč. To není ale jediná novinka, kterou si pro české zákazníky na podzim přichystal. Spolu s tímto unikátním projektem představil eReading.cz taktéž novou generaci e-inkových čteček a aplikací.


Portál eReading.cz přichází v Česku jako první s touto technologií výpůjček elektronických knih. Čeští čtenáři si tedy ode dneška nemusí elektronické knihy kupovat, ale mohou si je na dobu tří týdnů jednoduše vypůjčit. Vypůjčené knihy si mohou zájemci přečíst na nových e-ink čtečkách eReading.cz START 2, START 3 light a nově též v mobilních aplikacích pro Android a iOS, kterou eReading.cz speciálně vyvinul.

„Naším cílem je zpřístupnit knihy co nejširšímu okruhu čtenářů a zároveň podpořit současné tvůrce,“ říká k tomu zakladatel společnosti eReading.cz Martin Lipert a dodává: “eReading.cz byl od zrodu hlavním tahounem na poli e-knih v ČR. Přišli jsme jako první s vlastní e-ink čtečkou, jako druzí na světě do ní umožňujeme zasílání novin a nyní přicházíme s další novinkou, kterou mají k dispozici jen vybraní světoví distributoři. Chápeme to jako velký krok vpřed a věříme, že čtenáři tuto možnost ocení.”

Cena výpůjček

Všechny výpůjčky elektronických knih budou dostupné od 49 Kč, a to na dobu 21 dnů. Václav Kadlec, ředitel Albatros Media, největší nakladatelské skupiny v České republice, k tomu podotýká: „Jsme svědci klesajícího knižního trhu. Věříme, že tímto projektem zvýšíme dostupnost literatury a na druhé straně zajistíme autorům, překladatelům, ilustrátorům, a dalším spolutvůrcům dostatek financí na jejich práci.“

Dostupnost výpůjček

Výpůjčky elektronických knih nejsou technologicky jednoduchým řešením, pokud se e-kniha zpřístupní v offline režimu, resp. bez připojení k internetu. Klíčovým bodem je zajištění doby výpůjčky. Z tohoto důvodu výpůjčku bude možné realizovat pouze prostřednictvím nových čteček eReading.cz START 2, START 3 a zároveň přes nové aplikace eReading.cz pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakoupené výpůjčky si uživatelé budou moci otevřít ve všech podporovaných zařízeních současně.

Nová generace e-ink čteček START 2 a START 3 a nové aplikace

eReading.cz navazuje na úspěšný loňský model čtečky START novým modelem START 2 a podsvícenou verzí START 3 light. Oba modely podporují automatické bezdrátové zasílání obsahu, a to do 2 minut od připojení zařízení k internetu pomocí WIFI. Stačí pouze jeden klik na portálu www.eReading.cz a čtenář zašle do své čtečky knihy, ukázky knihy a výpůjčky knih bezdrátově a bez nutnosti jakýchkoli konverzí. Čtečky také podporují oblíbené eNoviny, kterých bylo objednáno za poslední rok 1,7 milionu dnů.

Obě novinky mají paměť o velikosti 4 GB a slot pro SD kartu. Jen pro představu – do 4GB vnitřní paměti uložíte přibližně 3 000 knih.

Specifikace nových čteček

b) Aplikace pro iOS: ve schvalovacím procesu
c) e-inkové čtečky START 2, START 3 light

Obrázky:
Start 2
Start 3 light

Technické paramatry
Displej:
Rozměry:
Rozlišení:
Barevnost:
Procesor (CPU):
Zvuk:
USB rozhraní:
SD karta:
Interní paměť:
Baterie:

6″ E-ink (Narrow Eink Pearl) – umožňuje mimořádnou čitelnost na přímém slunci
176 x 128 x 11 mm
800 x 600

černo-bílý, 16 odstínu šedé
Rockchip
2818 a 600MHz Arm9 processor
3.5mm výstup na připojení sluchátek 5 pin mini
USB port
Micro SD karta (až 32GB)
4 GB (dostatečná paměť na tisíce e-knih)
Li-battery 1500Mha

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.