Přehled zdrojů k problematice boje s korupcí pro učitele středních škol

úterý 1. října 2013 ·

Přehled vznikl na základě úkolu stanoveného pro resort školství ve Strategii vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014, kterou schválila vláda České republiky usnesením ze dne 16. ledna 2013 č. 39. Cílem přehledu je pomoci učitelům při seznamování žáků s problematikou korupce a korupčního jednání a při vytváření jejich právního vědomí a právní odpovědnosti v této oblasti.


Materiál obsahuje (A) seznam doporučené základní literatury členěný na (a) příručky protikorupční sebeobrany pro školy a veřejnost a (b) ostatní doporučenou literaturu a (B) přehled institucí, které se u nás dlouhodobě zabývají problematikou korupce, zveřejňují různé analýzy, studie, manuály pro veřejnost a jiné informace.

3 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. října 2013 v 0:04  

Pořád čekám, kdo mě zkorumpuje a nic. Na základní školy to asi ještě nedorazilo.

Nicka Pytlik řekl(a)...
1. října 2013 v 0:32  

Příliš mnoho slov. Úplně by stačila definice korupčníka schválená ombudsmanem:
'Za korupčníka považujeme člověka, který se za něj sám považuje, aniž by se nutně k tomu za všech okolností (např. vyšetřovací vazba) hlásil, a/nebo je za takového považován významnou částí svého okolí na základě skutečných či domnělých (finančních, konfliktně zájmových či trestně právních) indikátorů.'
A nebo také už klasický instruktážní film Jáchyme, hoď ho do stroje. Viz
'Neber úplatky, neber úplatky nebo se z toho zblázníš. Ale je to marný, je to marný... je to marný.'

Unknown řekl(a)...
2. října 2013 v 13:27  

Doporučuji si 6 krát, ne více, pustit Jáchyme, hoď ho do stroje. To by mohlo místo zdrojů stačit.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.