Přečtěte si: Josef Dobeš: Už vím, kdo stojí za převratem v mém hnutí!

pátek 13. září 2013 ·

Rozhovor s exministrem školství o potřebě pomáhat sportovcům, spolupráci Bárty a Okamury i „debilech“ ve sněmovně.

Z rozhovoru Ondřej Koutník s Josefem Dobešem v ČESKÁPOZICE.cz vybíráme:

ČESKÁ POZICE: Za vaší éry ministra školství se odehrály kauzy jako seminární práce vaší ředitelky kabinetu, vysoké odměny nejbližším spolupracovníkům, angažmá úředníka Ladislava Bátory, protesty studentů. Přesto jste věřil, že máte šanci prorazit s novým politickým projektem, do jehož čela jste se postavil?

DOBEŠ: Odvolání z ministerstva a odchod z Věcí veřejných měl jeden jediný důvod: v březnu 2012 jsem ve vládě neprosadil navýšení platů učitelům. Udělal jsem to, co vždy říkal premiér Nečas: kdo nesouhlasí s rozpočtem, ať podá demisi. Jako jediný jsem ve vládě hlasoval proti rozpočtu. Věci veřejné se tehdy za mě nepostavily, přestože navýšení platů učitelům bylo jedním z bodů programu strany. Přitom ještě večer předtím se ministři za Věci veřejné rozhodli, že mají hlasovat proti rozpočtu. Vicepremiérka Karolína Peake tehdy dostala úkol, aby celé hlasování bylo zablokováno. To se však nestalo.(...)

ČESKÁ POZICE: Takže jste neměl obavu, že by vás vaše kauzy do budoucna diskvalifikovaly před voliči?

DOBEŠ: Co se týče mých kauz, jsem stále stejný člověk. Když jsem rozhodnutý, že je něco správně, jdu za myšlenkou nehledě na to, jestli s tím nesouhlasí 90 procent lidí. Jsem antipopulista. Ještě jsem nezažil, že když naložíte na studenty nějaký náročný úkol, že by se nevztekali. Proto mě jejich protesty nepřekvapily, rozuměl jsem jim. Věci, které se na mě vytahovaly, byly pseudokauzy šířené úředníky, kteří v důsledku úsporných kroků museli reort opustit.

1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
13. září 2013 v 11:25  

kdo stojí za převratem v mém hnutí!

Nemohu se zbavit pocitu, že převrat v Dobešově hnutí otřásl Českem, ne-li podstatnou částí šengenského prostoru. Sice netuším, co to je, ten prostor, ale ze sněmovny to už několikrát zaznělo.
Odhaduji, že ten otřes byl tak dvanáctý stupeň z desetistupňové škály Nostradamovy stupnice, což je obdoba stupnice Richterovy, ale pro otřesy společenské.
Úplně se mi zhroutil svět a idály pokácely. To už se taky nehnu, natož abych se převrátil.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.