Martin Rychlík: Dobešovci a zemanovci: Sportovní průsečíky tu jsou!

úterý 27. srpna 2013 ·

Politická uskupení SPOZ a hnutí Pro sport a zdraví vyjednávají o spolupráci ve volbách. Budou mít i společné kandidáty?

Z exministra školství a exposlance Josefa Dobeše je politický profík. Kdo by našeho „nejlepšího ministra školství“, jak ho označil Václav Klaus, po řadě skandálů odepisoval, pletl by se. Přestože Dobešův hyperaktivní přístup k resortu akademiky a učitele iritoval, sportovci tohoto „véčkaře“ docela oceňovali. Po véčkařském krachu si Dobeš vymyslel hnutí Pro sport a zdraví (PSZ), jemuž bytní členská základna natolik, že ostatní politické subjekty nestačí valit oči. Ostatně: přihlásit se může každý.

Když před pár týdny ČESKÁ POZICE napsala, že byl současnému ministrovi školství v demisi Daliboru Štysovi (nestraník) nabízen coby náměstek Jiří Baumruk, odvětil poslanec Dobeš v SMS zprávě, že o tom nic neví. „Fakt? Zvláštní informace, hlava mi to nebere,“ napsal, ačkoliv několik důvěryhodných zdrojů potvrdilo, že si to sám Dobeš přál. I zaspekulovali jsme si před čtrnácti dny (i když dle Baumruka píšeme spoustu lží), že ač jde o drobnou událost, může „naznačovat nenápadné sbližování zemanovské SPOZ s dobešovským hnutím“.

A je to tady! V plné slávě a oficiálně. Jiří Baumruk, mediální kontakt dobešovců (jak vidno z nového webu), připravil tiskovou zprávu s titulkem Zemanovci navázali spolupráci s hnutím Pro sport a zdraví. „Na setkání mezi nejvyššími představiteli SPOZ a hnutí Pro sport a zdraví se jednalo o uvažované spolupráci v předvolební kampani a následných krocích po volbách do Poslanecké sněmovny,“ stojí v komuniké, které zveřejnily oba stranické weby. Dobešovci navíc s přiloženou fotografií obou špiček: Dobeše, předsedy hnutí Pro sport a zdraví, a Zdeňka Štengla, předsedy Strany práv občanů – Zemanovci.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
28. srpna 2013 v 7:00  

A ten jejich guru (čestný předseda) je evidentně sportovec každým coulem. Jen mu dát kulomet a může jít bojovat do Sýrie.

Anonymní řekl(a)...
28. srpna 2013 v 9:37  

Zdá se, že poté, co dokázali ekonomicky takřka nemožné, tj. prošustrovat Sazku jako zdroj peněz, naši sportovci s usilovností a rozmyslem jim vlastními pokračují v nastoupeném trendu. Jako svého dalšího "dobrodince" po Hušákovi si zvolili Dobeše.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.