S tabletem Samsung GALAXY Tab3 se učení stane zábavou

úterý 27. srpna 2013 ·

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., přední světová společnost v oblasti mobilních technologií a digitálních řešení, dnes představila nový tablet GALAXY Tab3 Kids určený speciálně pro děti. Přístroj je plný vzdělávacích her a aplikací, včetně těch v českém jazyce. Samozřejmostí jsou i bezpečnostní prvky, které vyplynuly z požadavků rodičů.

„Není tajemstvím, že děti používají technologie více než kdy dříve,“ říká JK Shin, výkonný ředitel a vedoucí IT a mobilních komunikací společnosti Samsung Electronics. „Byla to pro nás příležitost vytvořit zařízení přesně pro děti, zařízení, které jim nabídne intuitivní a hravé zážitky přiměřené jejich věku s bohatým, interaktivním a vzdělávacím obsahem, jenž se bude líbit i rodičům.“

Samsung GALAXY Tab3 Kids má celou řadou předinstalovaných vysoce oceňovaných dětských aplikací a přístup do obchodu Kid’s Store, který je zaměřený na využívání technologií při vzdělávání dětí. Tento obsah je tvořen vzdělávacími, herními i zábavnými aplikacemi a elektronickými knihami. Tablet nabízí rodičům možnost povolit, pomocí správce aplikací, přístup dětem jen k určitým aplikacím.

Při vývoji tabletu Samsung GALAXY Tab3 Kids brali tvůrci ohled především na zájmy dětí. Proto je tablet vybaven funkcí časového zámku, který rodičům umožňuje nastavit konkrétní časové rozmezí, v němž mohou děti tablet používat. Jakmile vyhrazený čas vyprší, zobrazí se obrazovka informující o uzamčení přístroje a tablet lze odemknout pouze pomocí hesla, které zadá rodič nebo jiný dospělý. Tato funkce umožní rodičům dohlédnout na to, aby jejich děti netrávily s chytrými zařízeními nadměrné množství času.

Po technické stránce je Samsung GALAXY Tab3 Kids vybaven dvoujádrovým procesorem s taktem 1,2 GHz, 3Mpix fotoaparátem na čelní straně a 1,3Mpix fotoaparátem na zadní straně a nabízí výkon i funkční vlastnosti, které jsou charakteristické pro tablety z řady Samsung GALAXY. Přístroj je přitom navržen tak, aby dětem nabídl zábavnou a interaktivní zkušenost.

K tabletu Samsung GALAXY Tab3 Kids se bude také prodávat obal Kids Case usnadňující dětem držení tabletu a umožňující používat tablet ve stojánku v různých polohách. Součástí obalu Kids Case bude i ergonomické pero C Pen. To mohou děti používat k zábavnému malování, které nezanechává stopy na jiných předmětech v domácnosti.

Samsung GALAXY Tab3 Kids bude uveden do prodeje na začátku září v Koreji a následně během září v Číně, Evropě, USA, Africe, Jižní Americe a jihovýchodní Asii. Nabídka aplikací dostupných prostřednictvím obchodu Kids Samsung Apps se bude na jednotlivých trzích lišit.

V České republice by se tablet měl objevit v prodeji na začátku října, cena zatím nebyla stanovena.

Multimediální obsah a podrobnější informace o přístroji získáte na adrese:

www.samsungmobilepress.com



Produktové specifikace Samsung GALAXY Tab3 Kids

Sítě

Wi-Fi

Procesor

dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz

Displej

7 palcový WSVGA (1024×600, 170ppi) TFT

OS

Android 4.1

Fotoaparát

Hlavní (zadní): 3 Mpix
Doplňkový (přední): 1,3 Mpix

Video

MPEG4, H.264, H.263, WMV
Přehrávání: 1080p Full HD @30fps

Audio

MP3, OGG, AC3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV, FLAC

Funkce a služby týkající se obsahu

Samsung Apps / Kid’s Store

Google Mobile Services: Google Search, Gmail, Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Maps (Turn-by-turn Navigation), Google Now

Konektivita

WiFi a/b/g/n (2.4/5GHz), WiFi Channel Bonding, WiFi Direct
Bluetooth® 3.0
USB 2.0

Paměť

8 GB interní paměť + 1 GB (RAM)
microSD slot (až do 32 GB)

Rozměry

Rozměry

111,1 x 188 x 9,9 mm

Váha

302 g

Barva

Žlutá

Baterie

Standardní baterie Li-ion 4 000 mAh


* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, jsou nezávazné a mohou se bez předchozího upozornění změnit.

* Android, Google, Google Maps, a Google Navigation jsou ochranné známky společnosti Google Inc.
O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 270 000 lidí v 79 zemích světa s ročním obratem 187,8 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.


6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. srpna 2013 v 21:37  

To by znamenalo, že to bude poprvé, kdy některý výrobce uveden v ČR specializovaný tablet určený pro děti. To už je jen krůček k tomu, aby byl další tablet určený pro výuku, pro školní využití. Hlavní rozdíl je zejm. v dodaných aplikacích, které usnadní správu tabletů ve školním prostředí.

Ondřej Neumajer

Pytlik Blaha řekl(a)...
28. srpna 2013 v 0:03  

Je víc způsobů, jak děti smysluplně pobavit.

Anonymní řekl(a)...
28. srpna 2013 v 9:18  

Pytliku, díky!
Konečně známe tvoji podobu :)

Pytlik Blaha řekl(a)...
28. srpna 2013 v 15:40  

Nepleťme si, prosím, montérky s charaktem.

Anonymní řekl(a)...
28. srpna 2013 v 15:42  

charakterem, totiž

Anonymní řekl(a)...
28. srpna 2013 v 17:23  

"..charakterem"

:( Takovej mladej? A přítulně taky nevypadá.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.