Přečtěte si: Chcete mě? Je mi 25 a špatně jsem si vybrala školu

středa 31. července 2013 ·

Téměř čtvrtina lidí do 25 let je v Evropské unii bez práce. Ve Španělsku či Řecku je jich dokonce polovina, zatímco v Česku "jen" pětina.


Z článku Terezy Holanové v Aktuálně.cz vybíráme:

Podle expertů oslovených online deníkem Aktuálně.cz zatím situace není tak vážná a nezaměstnanost zase klesne, jakmile dojde k dlouho očekávanému oživení ekonomiky - to má podle poslední prognózy ministerstva financí nastat už ve druhé polovině tohoto roku. Zároveň ale odborníci souhlasí, že zvláště mladí lidé si za nezaměstnanost mohou tak trochu sami.

Rozhodně prý totiž neplatí, že by v EU nebylo co na práci. Řada nyní "populárních" studijních oborů ovšem skutečně nemá uplatnění. Naopak - o obory, v nichž je uplatnění předem jisté, nikdo studovat nechce.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. července 2013 v 22:11  

V Česku jen pětina?

Jenže pozor, někde jsem četl, že je to způsobeno jinou metodikou výpočtu. Např. ve Španělsku do toho počítají i studující, což u nás ne. Když započítáme studující budem na té polovině asi taky.

Pytlik Blaha řekl(a)...
31. července 2013 v 22:13  

Chcete mě? Je mi 56 a špatně jsem si vybral školu.
Čistotný a přítulný učitel ict.

Pytlik Blaha řekl(a)...
31. července 2013 v 22:19  

V Česku jen pětina

Pokud chceme řešit nějaký problém, není moc dobré poukazovat na to, že jinde je to ještě horší.

obyčejná učitelka řekl(a)...
3. srpna 2013 v 17:32  

Nejste sama...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.