Prohlášení ministra školství, mládeže a tělovýchovy Petra Fialy po setkání s premiérem Jiřím Rusnokem

čtvrtek 27. června 2013 ·


Vážím si nabídky působit ve vládě premiéra Jiřího Rusnoka. Vždy jsem nicméně zastával názor, že úřednická vláda má být jen krajním a co nejkratším řešením. Je potřeba vždy upřednostňovat vládu politickou.

Nemohu proto přijmout účast v této vládě, nijak to nesouvisí s osobou premiéra Rusnoka, ale pouze s principy, které vyznávám.

Velmi si vážím podpory ze strany veřejnosti, které se mi v poslední době dostalo, i výzev, abych nadále ve své funkci působil i v nové vládě. Výkon funkce ministra však není omezen jen na řízení rezortu, ale podílí se i na fungování celé vlády.

Proto nemohu ve své funkci dále pokračovat v nové úřednické vládě, když existuje šance na vytvoření politické vlády s parlamentní většinou.

Petr Fiala

ministr školství, mládeže a tělovýchovy

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
28. června 2013 v 17:31  

To je škoda, že máte takové zásady. Jmenování úřednícké vlády je plně v souladu ústavou a každá možnost jak vyhnat ty ostatní hochštaplery je v současné době dobrá. A pod Němcovou nebo Sobotkou byste snad zůstal?

Anonymní řekl(a)...
3. července 2013 v 19:12  

Pane ministře, díky za principiální postoj a za to, že jdete příkladem.

Anonymní řekl(a)...
3. července 2013 v 21:37  

To je dobře, že máte takové zásady!
Děkuji. Markéta Hanzalová

obyčejná učitelka řekl(a)...
3. července 2013 v 22:27  

Vedení rezortu školství by mělo být vrcholně apolitické a nadstranické (ne jako v případě p. Zemana). A v té současné morální žumpě je úplně jedno, kdo na těch nejvyšších židlích sedí; všem jde o jejich osobní prospěch, ne o službu národu. A přitom si neuvědomují, že stát nejsou oni, ale my! Proto nemám důvod nad postojem pana Fialy ani jásat, ani plakat. Je to totiž úplně jedno.

Anonymní řekl(a)...
1. září 2013 v 14:59  

Pamatuji si Vás, pane Fialo osobně, ještě z rektorátu Masarykovy univerzity, kde jste vždy působil směrem k vlastnímu prospěchu. Teď jste se svým názorem k tomu dokonce bez studu přiznal a způsobil mi tak radost, protože vlastní požitky by neměly být vzorem pro všechny ty, na které máte Bohužel svým myšlením a konáním dopad. Děkuji, že odcházíte.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.