Národní muzeum spouští nový věrnostní program. Na návštěvníky čeká řada výhod a překvapení – mimo jiné i oslava konce školního roku s bohatým programem!

čtvrtek 27. června 2013 ·

Národní muzeum spouští 28. června 2013 svůj nový věrnostní program „Objevujte a sbírejte“ plný jedinečných bonusů a odměn, který je určený jak dospělým návštěvníkům, tak i dětem. Právě pro malé návštěvníky přichystalo v rámci nového věrnostního programu na poslední školní den celou řadu zábavných aktivit a překvapení. Školáci, kteří přinesou 28. června do jednoho z vybraných pražských objektů Národního muzea své vysvědčení, mají vstup zdarma, jejich doprovod 50% slevu. Pokud se děti zapojí i do věrnostního programu, mohou navíc vyhrát unikátní prohlídku uzavřené Historické budovy.

V poslední školní den spouští Národní muzeum nový věrnostní program „Objevujte a sbírejte“, pomocí kterého bude odměňovat své věrné návštěvníky. S kartou věrnostního programu dostanou její držitelé možnost sbírat body například za návštěvu objektů, doprovodných programů či nákup publikací. Děti budou sbírat body také za vyplnění hrací karty k jednotlivým expozicím a objektům nebo za účast na různých dětských programech Národního muzea.

Za nasbírané  body získají držitelé karty nejen slevy na vstupném či vstup zdarma, ale budou mít možnost zúčastnit se i speciálních komentovaných prohlídek. Pro děti je připraven cyklus programů „Staň se malým kurátorem“ nebo například vstup v den narozenin zdarma. Přichystané jsou i mimořádné akce. Princip sbírání a čerpání bodů je jednoduchý. Podrobné informace a podmínky věrnostního programu „Objevujte a sbírejte“ naleznete na www.nm.cz.
Módní triky z časů monarchie, Divoký západ i taneční kurzy – pražské objekty Národního muzea nabízejí 28. června bohatý program
Do Nové budovy Národního muzea, Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur, Českého muzea hudby, Muzea Bedřicha Smetany, Muzea Antonína Dvořáka, Národopisného muzea - Musaionu a do Národního památníku na Vítkově mohou malí návštěvníci, kteří se prokáží vlastním vysvědčením,vstoupit v poslední školní den zdarma. Jejich doprovod získá 50% slevu na vstupném. Holky a kluci si zahrají na paní učitelky a pány učitele. A čeká je nelehký úkol - ohodnotit, jak si vedlo Národní muzeum ve školním roce 2012/13, a vyplnit mu jeho vlastní vysvědčení! Připraven je i další bohatý doprovodný program. Navíc každý dětský návštěvník, který si novou věrnostní kartu Národního muzea pořídí právě 28. června obdrží jako dárek na kartu 50 bodů a bude zařazen do slosování o zajímavou prohlídku uzavřené Historické budovy Národního muzea.

Program oslav konce školního roku v Národním muzeu:

Nová budova Národního muzea (program od 10 do 16 hodin)
V Nové budově Národního muzea oživne svět doby monarchie. Ve výstavě návštěvníci potkají pravou dvorní dámu s doprovodem, která všechny zasvětí do tajů tehdejších módních triků. Malé slečny a jejich maminky jistě potěší výroba módních doplňků, šperků, panenek z různých materiálů nebo medvídků. Malým pánům a všem příznivcům knihy i televizního cyklu Dějiny udatného českého národa se bude v tvůrčí dílně věnovat sama autorka – výtvarnice Lucie Seifertová. Děti se naučí vytvořit prostorový obrázek a mohou zachytit zajímavý výjev z doby císaře pána. Těšit se mohou i na fotografický ateliér.

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur (program od 10 do 15 hodin)
Děti si na cestě muzeem budou moci vyrobit indiánské čelenky a vytvořit si symboly Divokého západu, jako jsou např. šerifské hvězdy a další atributy. Poznají nejrůznější materiály, které Indiáni používali ve svém životě, a zjistí, jak bylo těžké obstarat si obživu. V rámci výstavy Po stopě Karla Maye děti získají indiánské jméno, seznámí se s knihami Karla Maye a na chvíli se stanou  stopaři. Návštěvníci budou moci navštívit i běžně nepřístupné prostory, kde zjistí, jak se chová bourec morušový.
Národní památník na Vítkově (program od 10 do 15 hodin)
Pro malé i velké návštěvníky je přichystána dobrodružná stezka Památníkem, při které odhalí jeho tajemná zákoutí a historii. Na stezce je čeká několik zastavení s úkoly, jejichž prostřednictvím se dozvědí více o osudu a výzdobě Památníku.

Národopisné muzeum – Musaion (program od 10 do 15 hodin)
V Národopisném muzeu návštěvníci zjistí, jak vypadal život našich praprarodičů. S malým Matějem se vydají na cestu časem a nechají se provést po české vesnici 19. století. Prostřednictvím pracovního listu a nejrozmanitějších úkolů se seznámí s tím, jak lidé žili a bydleli, jak se oblékali a pracovali. Ve výtvarné dílně si děti mohou po vzoru lidových malovaných talířů nakreslit svůj vlastní a natisknout si na bílé kapesníky lidové vzory nejrůznějších barev.

České muzeum hudby (program od 11 do 15 hodin)
V Českém muzeu hudby se návštěvníci dozvědí, jestli je možné protančit střevíčky během jediného plesu, jak uvázat správnou kravatu a jak tancem zahánět pavouky. V taneční přípravce se budou moci naučit chování pravé dámy a gentlemana, základy jednoduchých tanců a italský tradiční tanec pizzica-tarantella.

Muzeum Antonína Dvořáka (program od 11 do 15 hodin)
V Muzeu Antonína Dvořáka děti zjistí, kolik mají se slavným skladatelem společného – mimo jiné i to, že Antonín Dvořák miloval vlaky a ovocné knedlíky. Antonína Dvořáka si budou moci namalovat a na malé výstavě porovnat, jak ho ztvárnily ostatní. Pro šikovné děti, které vyřeší muzejní kvíz, bude připravena zasloužená odměna.

Muzeum Bedřicha Smetany (program od 10 do 15 hodin)
Jak se malovalo u Smetanů doma a jak se maluje u Smetanů v muzeu? Byl slavný český skladatel i výborným dirigentem? Odpovědi na všechny všetečné otázky o slavném českém skladateli Bedřichu Smetanovi, spousta hudby, poutavé kvízy a hromada pastelek je připravena v poslední školní den v Muzeu Bedřicha Smetany u Karlova mostu.

Více informací na www.nm.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.