OECD: České školství v mezinárodním srovnání

středa 26. června 2013 ·

Česká republika v indikátorech OECD, resp. v indikátorech publikace Education at a Glance 2013.


7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
26. června 2013 v 12:30  

Úroveň financování souhrnu primárního, sekundárního a postsekundárního-neterciárního vzdělávání (lidsky řečeno základního a středního školství), nejen absolutně, ale i relativně k HDP (tj. neexistuje výmluva, že na to nebylo) je mezinárodní ostuda a zločin na budoucnosti tohoto státu, spáchaný všemi dosavadními vládami a parlamenty České republiky. Po desítky let poneseme jeho následky, i kdyby byl zítra nějakým zázrakem napraven.

Anonymní řekl(a)...
26. června 2013 v 12:51  

A opět: zaznělo mezi vládními nominanty hradní ovarové tlamy jméno ministra ŠMT? Nikoliv. Toť priorita školství v praxi. Ale musím konstatovat, že nám to oprávněně patří - učitelům i voličům - když si donekonečna necháme srát na hlavu...

Anonymní řekl(a)...
27. června 2013 v 6:46  

26. června 2013 12:51

Souhlasím s Vámi. Školství se stane prioritou pro všechny politické strany a to pro období od 2 měsíců (předčasné volby) do 1 roku (končí současné volební období). Pravdou však taky je, že to v posledních 7 letech stojí za ... Krade se totiž tak, jak se nikdy za posledních nejméně tisíc let nekradlo.

Anonymní řekl(a)...
27. června 2013 v 10:24  

Klientelismus a ruzne velke 'male' domu se stali ve statni sprave a samosprave ve skolstvi normou chovani.
Zacina to rozvrhem dozoru pro ritolizy a konci provizemi od kamaradicku. Kriteriem kvality pri kadrovani je loajalita. Z toho se uz nevybabrame.
A proc taky.
Sedych

Anonymní řekl(a)...
27. června 2013 v 12:16  

Ale kradlo vážení, kradlo. Jenže se o tom tolik nevědělo a nepsalo. A za komunistů kradli téměř všichni, takže to nikoho tak nepálilo. Jenže dneska si nikdo svou soukromou firmu zaměstnanci rozkrádat nenechá, takže se krade jen nahoře.

Anonymní řekl(a)...
28. června 2013 v 6:39  

O tom jak je české školství hluboce podfinancované svědčí včerejší zpráva z denního tisku. Patří nám 4 místo od konce při srovnání platů a odučených hodin. Úplně na konci jsou bratři Slovácí, tam asi budou učitelé jíst trávu a my je budeme asi brzo následovat. Korupce, krádeže, podvody,...- to je vizitka současného vládnutí!

Zen řekl(a)...
1. července 2013 v 22:28  

"Jenže dneska si nikdo svou soukromou firmu zaměstnanci rozkrádat nenechá, takže se krade jen nahoře."

Dovolil bych si jemne upozornit, ze je "drobny" rozdil mezi OSVC a a.s. A ze v podnicich o (desitka) tisic zamestnacu se vesele rozkrada, toho si nevsimli snad jen lide se selektivni slepotou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.