Přečtěte si: Vraťte nám učitelku, bouří se stovky studentů olomouckého gymnázia

pátek 24. května 2013 ·

Stovky studentů olomouckého Slovanského gymnázia se postavily za svoji oblíbenou učitelku. Dostala výpověď od ředitele školy, údajně z organizačních důvodů. Podle studentů i pedagožky jsou pravým důvodem spíše osobní důvody. Ředitel to popírá, studenti ale tvrdí, že jim odmítl své rozhodnutí vysvětlit.


Z článku Barbory Taševské v iDNES.cz vybíráme:

Pokoušeli jsme se sjednat si s ředitelem školy schůzi, na které by byli i rodiče, ale odmítl ji a označil to za nátlakovou akci. O totéž se pokoušel studentský parlament, ale setkal se stejným přístupem," říká Helena Hiklová, současná studentka gymnázia a jedna z organizátorek petice.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. května 2013 v 10:06  

Na které straně je pravda, těžko říci, zvlášť když to tam neznám. Ale že dnes žáci středních škol obden protestují, píší petice a odvolávají se, je fakt a tudíž to evidentně potřebují pro život. Tak jen ať trénují.

Anonymní řekl(a)...
24. května 2013 v 17:51  

Je fajn, že se nebojí a dokážou se ozvat. Ještě lepší je, že je možnost jednou za 6 let některé flákače a zloděje - ředitele škol vyměnit!

Anonymní řekl(a)...
25. května 2013 v 18:29  

Ještě lepší je, že je možnost jednou za 6 let některé flákače a zloděje - ředitele škol vyměnit!

Zato totálně neschopného učitele se zbavit nejde... Jedině přes nějaký zástupný důvod.

Pytlik Blaha řekl(a)...
25. května 2013 v 21:22  

To spíš k uzoufání obtížného až obtěžujícího, ne?
Otázkou zůstává, jak by se takový totálně neschopný učitel do systému vůbec dostal, totiž. Snad jedině přes nějakého šmejda.

Pytlik Blaha řekl(a)...
25. května 2013 v 22:35  

"Smíšené pocity se v těchto dnech odehrávají v hlavě florbalistky Soni Schaffnerové. Opora FBS Valoz Olomouc byla poprvé v životě pozvána do národního týmu České republiky... Nominaci s díky odmítla. Proč? Bohužel jsem zrovna v ten termín pracovně v Rakousku..."

"OHL ŽS se bude v následujících dvou letech podílet na stavbě nového pětipatrového objektu v areálu Slovanského gymnázia v Olomouci. Investorem projektu, díky němuž škola získá novou jídelnu, tělocvičnu a výukové prostory, je Olomoucký kraj. Náklady dosáhnou 189 milionů korun."

"Podle rozhodnutí Olomouckého kraje jsme byli nuceni snížit od příštího roku počet tříd o jednu. Současně se některé kolegyně vracejí po mateřské zpátky do školy, takže od nás ze školy bude odcházet celkem sedm pedagogů, řekl Slouka ČTK."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.