Přečtěte si: Špatné známky na slovenské základce? Tak na střední zapomeňte...

pátek 3. května 2013 ·

Dostat se na střední školu bude na Slovensku už brzy podstatně těžší než teď. Aby zájemci vůbec mohli k přijímacím zkouškám, budou od příštího školního roku potřebovat na posledních třech vysvědčeních průměr lepší než 2,75. Pro gymnázium je limit ještě přísnější - rovné dvě.


Z článku luk v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Většina učitelů ze základních škol s novým zákonem souhlasí. Podle nich by na střední školy s maturitou neměly chodit děti, které na to nemají. Nová pravidla navíc děti motivují, aby školu nezanedbávaly. "Když chce být někdo lékařem, ale nemá vlohy na matematiku, chemii nebo fyziku, tak lékařem prostě nemůže být," prohlásil mluvčí ministerstva školství Michal Kaliňák.

4 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
3. května 2013 v 22:15  

Na tom Slovensku už nevědí, co roupama. Dvacet let, co se rozdělili, a už si zase vyskakují.
V blízké době očekávám příliv zahraničních středoškoláků. Ti budou zírat, jak vypadá studijní ráj na zemi.
Vy nám, bratia, otitulováváte hejtmany, my vám budeme dítka omaturovávat.

Anonymní řekl(a)...
3. května 2013 v 22:41  

Tak to je nadpis, bomba, ani radeji nectu dal, abych si to nepokazil.

Anonymní řekl(a)...
4. května 2013 v 16:02  

Průměr 2 celé v z 15 známek v podstatě znamená minimálně pět trojek na vysvědčení, bo z Hv, Vv, Pč, Tv, Ov, Rv a volitených předmětů mají všichni jedničky. Takto má vypadat úroveň gymnazisty?
Průměr 2,7 pak u nás mají většinou propadlíci. I ti jsou schopní udělat maturitu?

Takže fakt jasnovidím, jak to řeší problém, který mají zřejmě na Slovensku stejný, jako u nás, hromadu neschopů na maturitních oborech.

poste.restante řekl(a)...
7. května 2013 v 22:54  

Pokud se "žák" bude chtít přihlásit ke studiu maturitního oboru třeba 10 či 15 let po skončení povinné školní docházky, bude muset dohledat a doložit vysvědčení ze základní školy také?

Záměr byl možná chvályhodný, realizace je značně pitomá.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.