Od 1. 2. 2013 výhodnější licencování Microsoft pro školy

pátek 12. dubna 2013 ·

S platností od 1. 2. 2013 byla podepsána Rámcová smlouva Campus and School mezi společností Microsoft a Unií školských zařízení CZESHA. Tato rámcová smlouva má platnost pro všechny základní a střední školy na území České republiky a umožňuje jim výhodnější pořízení akademických licencí. To zahrnuje upgrade operačního systému Windows, kancelářskou sadu Office a Forefront Endpoint Protection na ochranu bezpečnosti koncových stanic.

Školy mohou k této Rámcové smlouvě přistoupit prostřednictvím Prováděcí smlouvy pro řešení ve vzdělávání. Více informací a doporučený postup najdete v příloze.

 Výhody Rámcové smlouvy:

  •  Snížení cen licencí
    • Díky uzavření Rámcové smlouvy mají školy nárok na nižší cenovou hladinu licencí - hladinu C.
    • Kromě licencí Office a upgrade Windows obsahuje nabídka také software na ochranu bezpečnosti koncových stanic již v ceně – není tedy třeba pořizovat produkty třetích stran.
    • Množství licencí se stanoví na základě počtu pracovníků školy, nikoliv počítačů. To je výhodnější model pro většinu škol, pokud je počet zaměstnanců (kteří přímo pracují  s počítačem) nižší než počet počítačů ve vlastnictví školy (Pozn.: údaj České školní inspekce z roku 2011 - 2,5 počítače na 1 učitele). 
  • Přístup vždy k aktuálním verzím softwaru
    • V roce 2014 končí podpora OS Windows XP, což pro množství škol může představovat velké bezpečnostní riziko. Školy by musely  za trvalé licence vynaložit jednorázově mnohem větší prostředky než v případě, kdy mohou platit za licence podle počtu zaměstnanců.
    • Ve starších verzích aplikací MS Office nelze vytvářet stejně zajímavé a kvalitní digitální učební materiály. Je důležité, aby škola měla k dispozici poslední verze softwaru, který budou studenti využívat ve svých budoucích profesích. 
Má-li Vaše škola zájem připojit se k této Rámcové smlouvě, kontaktujte obchodní partnery typu LAR (Large Account Reseller), jejichž kontakty najdete ZDE

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
14. dubna 2013 v 17:14  

Šmankote, to je zase snůška PR frází. Evidentně se i Microsoft přidal k supům, který se snaží ze škol urvat poslední zbytky mizejících peněz.

Anonymní řekl(a)...
14. dubna 2013 v 23:52  

"Ve starších verzích aplikací MS Office nelze vytvářet stejně zajímavé a kvalitní digitální učební materiály. Je důležité, aby škola měla k dispozici poslední verze softwaru, který budou studenti využívat ve svých budoucích profesích. "

Perly

Pytlik Blaha řekl(a)...
15. dubna 2013 v 0:51  

Když už nám neplatí za to, že jim zadara školíme potenciální uživatele, měli by nám poskytovat předmět školení také zadara.
Jenom hloupý nebo úplatný státní sektor platí za produkty, jejichž obdobu by mohl mít pro svoje jednoduché potřeby podstatně levněji, ne-li zcela zdarma.
Jaký softwáre budou studenti využívat ve svých budoucích profesích za deset či patnáct let neví ani císař prognostiků. A je klidně možné, že v té době už stát nebude ani hloupý ani úplatný.
No dobře. To mi trošku úlétlo. Tak bujnou fantazii nemají ani scénáristi Star Treku nebo Hvězdných válek.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.