Albatros Media koupil většinu eReading.cz

pátek 12. dubna 2013 ·

Největší nakladatelská skupina v ČR, Albatros Media a.s. se stala většinovým vlastníkem portálu eReading.cz, jednoho z nejvýznamnějších distributorů elektronických knih v ČR. Spojení přinese pro Albatros Media vstup na trh s elektronickými knihami a zároveň zajistí pro eReading.cz nejširší nabídku elektronických knih na českém trhu. Dnešním dnem vychází na eReading.cz exkluzivně světový bestseller Fifty Shades of Grey - Padesát odstínů šedi.


V nabídce na www.eReading.cz se budou v nejbližších týdnech postupně exkluzivně objevovat elektronické knihy ze všech nakladatelství skupiny Albatros Media, a to jak knihy vydané v minulosti, tak knižní novinky. Zákazníkům portálu transakce přinese nejširší nabídku elektronických knih na českém trhu.

„Velmi si vážíme toho, co zakladatelé společnosti eReading s.r.o. dokázali vybudovat, a věříme, že pro budoucí fungování na trhu elektronických knih zvolili správnou cestu. To byl hlavní důvod, proč jsme se rozhodli do jejich společnosti vstoupit," řekl Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media a.s. „Cílem akvizice je zajistit eReading.cz pozici jednoznačné české jedničky v oblasti elektronických knih. Chystáme se výrazně investovat do dalšího rozvoje portálu, do nabídky nových služeb a také do propagace webu, výrazného zvýšení jeho návštěvnosti a tržního podílu," dodal.

Portál eReading.cz je první český distributor e-knih s vlastní e-ink čtečkou, která umožňuje přímý nákup knih i čtení tuzemských periodik. „Završili jsme první životní etapu portálu a nyní na ni hodláme úspěšně navázat s nejlepším možným partnerem na českém trhu," řekl Martin Lipert, spoluzakladatel portálu eReading.cz

Nejširší nabídka i nejznámější bestsellery

Skupina Albatros Media vydává ročně tisíc titulů různých žánrů. Nyní poprvé vychází nejprodávanější kniha posledních let, Fifty Shades of Grey - Padesát odstínů šedi, v elektronické podobě, a to exkluzivně na eReading.cz. Do konce roku 2013 přibude do nabídky eReading.cz dalších více než 700 titulů z nakladatelství skupiny. „Plánujeme zajistit vydávání vhodných titulů v rámci skupiny Albatros Media elektronicky současně ihned s vydáním tištěné verze," dodává Martin Lipert, spoluzakladatel portálu eReading.cz.

Zakladatelé a dosavadní vlastníci eReading.cz s.r.o. Jaromír Frič, Martin Lipert a Petr Mareš, zůstávají společníky společnosti a budou se dále aktivně podílet na rozvoji a růstu eReading.cz.

Albatros Media a.s. je největší mediální společnost v Česku s tradicí od roku 1949. Pod značkami pěti nakladatelství beletrie Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ a čtyřmi odborné a populárně naučné literatury Edika, BizBooks, CPress a Computer Press a partnerského projektu Edice České televize nabízí široké spektrum mediálních produktů - především knih, ale i interaktivních encyklopedií na CD-ROM, audionahrávek a DVD. Ročně vydává více než 1000 titulů a je největší nakladatelskou společností na českém trhu. Spojením se společností eReading.cz vstupuje i na trh elektronických knih.

Projekt eReading.cz vznikl 5. září 2010 a dává si za cíl nabídnout českému čtenáři legální a cenově výhodnou e-knihu, jaká je již několik let k dispozici čtenářům v zahraničí, kde zaznamenává nepřetržitý nárůst v popularitě. V současné době nabízí čtenářům přibližně 4000 titulů elektronických knih .

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.