Přečtěte si: "Spořivá" Peake vymyslela spojení školství a kultury, Nečas musí vysvětlovat

pondělí 11. února 2013 ·

Slučování ministerstev dostává jasné obrysy. Vládou už prošlo spojení ministerstva průmyslu a obchodu s resortem dopravy. Teď je na řadě druhá část návrhu. Spojit by se mělo ministerstvo školství a kultury. Informovaly o tom pondělní Hlavní zprávy TV Barrandov.


Z článku Evy Hofrichterové a Kristýny FAntové v Týden.cz vybíráme:

Navíc by na to doplácela právě kultura, kterou školství a sport odsunou do pozadí. Školský výbor Senátu zaslal svůj nesouhlas s plánem premiéru Nečasovi. A odpověď premiéra stínovému ministrovi Chládkovi? "Doufám, že mne ani vládu nepodezříváte z úmyslu jakýmkoliv způsobem poškodit naše školství či naši kulturu.... Případné sloučení těchto úřadů je především o možném zrušení dvojích agend a o efektivnosti úředních postupů," reagoval Nečas v dopise.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. února 2013 v 20:25  

to je snad sci-fi ...

Anonymní řekl(a)...
11. února 2013 v 20:28  

Kdo je to Peak? Školství+kultura tady bylo za bolševika. A nakonec z toho bude superministerstvo školství+kultura+sport. Nakonec se zjistí, že vlastně ani žádné MŠMT nepotřebujeme.

Anonymní řekl(a)...
11. února 2013 v 21:39  

Nakonec se zjistí, že vlastně ani žádné MŠMT nepotřebujeme.

Což je asi pravda.

Pytlik Blaha řekl(a)...
11. února 2013 v 22:07  

Nemohu si pomoci, ale s výhledem možná i do nedaleké budoucnosti bude úplně nejlepší sloučit ministerstvo školství s ministerstvem vnitra.
Existuje-li nějaký ouřad stran boje s korupcí, pak nechť je k němu připojeno zbytné ministerstvo kultury, protože celá ta protikorupční řež je stejně jedno velké dívadlo.
Nad to, není to nakonec všechno úplně jedno?

Anonymní řekl(a)...
12. února 2013 v 12:48  

Třeba dostane školství víc na úkor kultury. Kalousek si bude chtít koupit hlasy učitelů, jelikož herci sice pěkně řvou, ale ve výsledku to je asi tak celé, viz prezidentská volba.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.