Návrh nových opatření na podporu odborného vzdělávání

úterý 12. února 2013 ·

Návrh nových opatření na podporu odborného vzdělávání schválený Usnesením Vlády České republiky ze dne 9. ledna 2013 č. 8 a uvedená v části III materiálu č. j. 1329/12 předloženého Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.


Dokument ke stažení ve formátu PDF



6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. února 2013 v 7:24  

Podpora odborného vzdělávání přichází právě včas. Na jednu stranu se hledají cesty k podpoře a na druhou stranu se ruší výborná elektrotechnická průmyslová škola, viz článek Vyjádření SPŠE V Úžlabině o zrušení školy

Anonymní řekl(a)...
12. února 2013 v 9:22  

Dnes říkali na Radiožurnálu, že je průmyslovka zaplněna žáky jen z poloviny. Člověka napadne, čím to asi je, když je výborná. Stojí dnes mladí o výborné a perspektivní vzdělání, nebo jich spousta dá přednost "prolezení" a zisku papíru?

Opravdu to chceme podporovat?

Anonymní řekl(a)...
12. února 2013 v 9:46  

Z mé zkušenosti výborná škola = náročná škola. A kdo z žáků chce dnes absolvovat náročné studium? Z určitého pohledu je studium na výborné průmyslovce náročnější než na průměrném gymplu. Navíc založené na matematice, fyzice a dalších souvisejících oborech. A to je dnes největší úskalí už na ZŠ. Protože to "neokecáte" jako dějepis nebo ZSV. Na druhou stranu, absolventi průmyslovek nemají ani základní společensko-kulturní přehled, protože své mládí stráví v číslech, grafech a vzorcích. Prostě, nic není ideální.

Anonymní řekl(a)...
12. února 2013 v 10:46  

"nemají ani základní společensko-kulturní přehled, protože své mládí stráví v číslech, grafech a vzorcích"

Je prokázáno, že kdo má technické nadání, bývá stejně často nadaný i umělecky. V cizině si inženýři a lékaři kompenzují jednostrannost profese tím, že hrají amatérsky v nejrůznějších bandech, orchestrech a kapelách. Možná by taková průmyslovka mohla mít nepovinný hudební nebo výtvarný předmět - hru v orchestru, zpěv muzikálového typu, divadelní kroužek, apod. Kluci by se odreagovali a přivzdělali kulturně.

Anonymní řekl(a)...
12. února 2013 v 12:29  

Víte, já znám spoustu lidí s přírodovědným vzděláním, kteří mají úžasný přehled i v humanitních oborech, ale z lidí s humanitním vzděláním, kteří by měli zároveň alespoň základní přehled v přírodovědných oborech neznám nikoho.

Pytlik Blaha řekl(a)...
12. února 2013 v 13:49  

Ony si mnohé humanity dokonce zakládají na tom, že jsou prakticky k ničemu. Jako kdyby schopnost třeba něco opravit bylo kdovíjaké ponížení.
Stejně, jako když celebrity vzpomínají na svoje školní průsery a snížená mravní hodnocení. Hodné a svědomité děti se pak musejí cítit jako blbečci.
Kdekdo vám vytkne pravopisnou chybku, a že jestli učíte, tak to potěš, ale vzápětí vás uklidní sdělením, že obdobně je na tom větší polovina národa.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.