Kateřina Hourová: Hravá angličtina na GLOBALEDCON

pondělí 3. prosince 2012 ·

Zpráva o účasti studentky UK PedF na webináři online konference GlobalEdCon a o jeho obsahu, který byl věnován využití her k výuce angličtiny.

K účasti na Globální konferenci o vzdělávání (GlobalEdCon) mě inspiroval kurz Vzdělávací technologie 21. století, který absolvuji na UK Praha PedF. Jedním z jeho hlavních cílů je přivést nás studenty na cestu vedoucí ke spolupráci s učiteli celého světa.

Jednalo se o třetí ročník týden dlouhé celosvětové vzdělávací konference letos pořádané v termínu od 12. do 16. listopadu. Celá konference se ve skutečnosti odehrávala v online prostředí Blackboard Collaborate stejnojmenné americké firmy poskytující školám různé nástroje eLearningu. Tento ročník byl sponzorován mezinárodní agenturou iEARN.

iEARN (International Education And Resource Network) je nezisková mezinárodní síť organizující vzájemnou výukovou spolupráci škol, která spojuje více než 130 zemí. Pomáhá se zapojením do zahraničních projektů a šíření nových vyučovacích metod při využívání moderních informačních a komunikačních technologií (hlavně internetu) na základních a středních školách. V poslední době se orientuje především na spolupráci rozvojových zemí s vyspělými.

Organizace GlobalEdCon je založena na větším množství webinářů, které jsou volně dostupné odkudkoli z celého světa. V takto vzniklém virtuálním prostředí se můžete seznámit s mnoha zajímavými kolegy a dozvědět se velké množství zajímavých informací. GlobalEdCon je spolupracující společenství, které spojuje studenty, učitele a organizátory různých úrovní a zaměření. V loňském roce se například uskutečnilo 340 online setkání s více než 10 000 účastníky.

Celý článek na spomocnik.rvp.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.