Přečtěte si: Nenáviděná radní z KSČM možná zváží rezignaci, je nemocná

pátek 30. listopadu 2012 ·

Vítězslavě Baborové, jihočeské radní za KSČM pro školství, zřejmě selhaly nervy. Mohou za to protesty studentů proti její politice. Radní situaci nezvládá a on-line deníku TÝDEN.CZ prozradila, že si dokonce vzala nemocenskou dovolenou. Nevyloučila, že zváží rezignaci.


"Paní Baborová je nyní práce neschopná. Nezakrývám, že částečně za to může ten tlak, který je na ni vyvíjen. Je to otázka času ne moc dlouhého, kdy se ta věc vyřeší," okomentoval situaci on-line deníku TÝDEN.CZ jihočeský poslanec za KSČM Petr Braný. I kdyby prý Baborová marodila několik týdnů, školství v jižních Čechách to nepoškodí.

Své radní se zastává i hejtman Jiří Zimola (ČSSD). K happeningům konaným proti Baborové se však nechce vyjadřovat. "Nevědí, co chtějí, ale nepřestanou, dokud to nedostanou," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ na adresu demonstrantů.

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 7:37  

Jen ať odejde, žádná škoda. Komunisti jsou největší zlo na světě. Nejen, že jsou zlí, ale jsou navíc chytří (narozdíl třeba od Pirátů, kteří jsou naprosto blbí)...

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 8:45  

30. listopadu 2012 7:37

To je sice pravda, ale já znám ještě větší zlo - náboženští fanatici všech vyznání.Ty naše nevyjímaje.

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 8:50  

Pro anonyma 30. listopadu 2012 7:37

Možná, že máte špatné zkušenosti s některými lidmi, ale "fanatismus" je stějně tak poplašné slovo, jako např."sekta". A já mám zase zkušenosti s tím, že vetšina lidí aba významy v realitě nerozezná a je z toho pak jen "hon na čarodjnice". Buďte trochu soudní a konstruktivní, když něco kritizujete. Jinak přeji všem příjemný den.

Mirek

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 11:27  

Škoda, že takováto aktivita studentů aj. občanů se nekoná i proti kmotrům jiných politických stran a uskupení na radnicích. Milan

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 11:56  

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 7:37:

Pokud vím, tak máme náboženskou svobodu a náboženství není ani politická doktrína, ani politický program. Tak nechápu, co se tu pokoušíte srovnávat. Kromě toho kádrování lidí podle vyznání jsme už tu po komunistech, doufám, defiitivně zrušili.

poste.restante řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 14:04  

A kádrování podle politického přesvědčení jsme ještě nezrušili?

Otázka k zamyšlení.
Co je horší?
- Člověk, který před rokem 1989 vstoupil do KSČ, protože chtěl dělat svou profesi a věděl, že bez červené průkazky se jeho kariérní růst zastaví a výš už se nedostane? (Namátkou třeba prezidentský kandidát Fischer.)

- Člověk, kterého se zeptali, proč nechce vstoupit do KSČ, když jeho syn chce jít na vysokou, a on to tedy v zájmu budoucnosti svého dítěte udělal?

- Člověk, který vstoupil do jediné strany, která tu vládla, protože věděl, že v zemi je spousta nepořádku a myslel si (naivně,) že změnit se to dá jedině zevnitř?

- Člověk, který věděl a cítil, že je neschopný, ale jeho ctižádost mu velela vstoupit do strany, která mu umožní dostat se do kýžené funkce a který ze stejného důvodu o pár let později vyměnil jeden průkaz za jiný?

- Člověk, který byl v KSČ před rokem 1968 z přesvědčení a toto přesvědčení bylo také příčinou jeho profesní likvidace po prověrkách v roce 1970?

- Člověk, nebyl členem KSČ, přesto si užíval všech výhod nomenklaturních kádrů a po revoluci privatizoval v saku s modrou kravatou firmu, kterou sice následně vlastní neschopností přivedl k bankrotu, ale na svůj účet včas "odklonil" dostatek prostředků a dnes je představován na kongresech ODS jako úspěšný podnikatel?

- Člověk, který sice nebyl v KSČ, ale v neděli dopoledne stával za záclonou a dělal si poznámky, který student chodí do kostela, aby jen o pár let později v sokolském kroji vykřikoval, jak lidé za minulého režimu trpěli pro své přesvědčení?

Mohl bych pokračovat hodně dlouho a myslím, že mnozí další by přidávali obdobné příběhy.
Svět není černobílý, ani modro - rudý.

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 14:37  

Jste odvážný, pane poste.restante, takhle to říct natvrdo. Za mě - absolutní souhlas.

Anonymní řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 15:11  

Protestující blouznivci si zjevně neuvědomují, že místo slušné a poctivě pracující matikářky - fyzikářky, které nejspíš opravdu záleželo na školství v kraji a možná s ním byla vzhledem k jejímu zaměření na "exaktní vědy" schopná třeba i něco racionálně dělat, a kterou zdárně odkráglovali, nyní přijde v souladu s koaličními dohodami její stranický kolega. Vzhledem k situaci, která na něj čeká, to ale už bude někdo vhodnější, tj. někdo, kdo bude mít daleko blíže k obvyklému dnešnímu "teflonovému" politikovi. I v KSČM takového nepochybně najdou, jsouce k tomu přinuceni.

Tak si to, děvčátka a chlapci, a zejména vy, "apolitický" učiteli Rasocho, pořádně užijte a vychutnejte.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. listopadu 2012 v 15:21  

Co je horší?

Ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.
Ti duchovní. Malí, ubozí, připodělaní blbečci.
Jakkoli to maskují svými tituly, funkcemi, auty...
nebo na druhou stranu posláním, klidem na práci, zodpovědností za kdeco...

Jste odvážný, pane...

Tuším, že někdo kdysi řekl něco v tom smyslu, že hrdinové neexistují. "Hrdinsky" se prý chovají lidé natolik zbabělí, že nejsou schopni žít po zbytek života s výčitkami.

Pytlik Blaha řekl(a)...
1. prosince 2012 v 1:56  

možná zváží rezignaci

Už mnoho let zvažuji, že svojí partnerce koupím prsten s briliantem. Vzhledem k neutěšené ekonomické situaci, možná toho zvažování zanechám.

Jestli jihočeská školní radní rezignuje, budu velmi zklamán. Člověk si té legrace moc neužije a já bych se ještě docela rád dočkal, až polistopadoví zarputilí demokraté a chrabří kritici nepořádků, namátkou třeba toho maturitního paskvilu, které ohrožují jejich lopotně valenou kuličku a které už konečně odsoudili téměř úplně všichni, budou zase jásavě oblepovat školní budovy vlaječkami.

Anonymní řekl(a)...
1. prosince 2012 v 18:36  

Nikdy jsem o panu Rasochovi neslyšel v souvislosti s kritikou korupce, krádeží, odkloňování, tunelování,...Takto politického učitele neuznávám. Učitel musí být ve výuce nestranný. Pokud není, pak jsme zpátky před rokem 1989. Ještě by mě zajímalo, kdo financuje tuto kampaň?

Anonymní řekl(a)...
1. prosince 2012 v 19:00  

O tom, že aktivity těch, kdo vystupují proti řádně zvolené radní, jsou v rozporu se Základní listinou práv a svobod (je součástí ústavy), je zcela zřejmé. V Hlavě 2, čl. 21, odst. 4 se píše: "Občané mají za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veřejným funkcím." Je příznačné, že přísní mravokárci neprotestují proti tomu, jak si demokracii představuje např. současný ministr T. Chalupa. Přibližně před 5 lety na kongresu ODS takto formuloval svou vizi svobody: "Svět založený na soutěži je krutý, zlý a bezcitný a možná i nehledící k zásluhám, ale svobodný."

Pytlik Blaha řekl(a)...
1. prosince 2012 v 20:17  

Svět založený na soutěži je krutý...

Tedy za prvé je to pravda, za druhé není zřejmé, že pokud něco konstatuje, tak také po takovém světě ministr touží, a za třetí přemítám, co by na obojím mohlo být špatně.
Ano, v souladu se zákonem svobodná volba může být pro někoho krutá, zlá a bezcitná.
Nedovedu si představit, co třeba prožívají lidé léta věznění za svoje přesvědčení s vědomím, že jejich trýznitelé si užívají kulaťoučkého důchodu v souladu se zákony naší demokratické společnosti.

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2012 v 5:52  

1. prosince 2012 20:17

Máte pravdu, tehdy to byly stovky prominentů a okresních tajemníků, kádrováků, politruků. Dnes jsou to bohužel ty samé osoby, jen barvu rudou zaměnili za modrou. Stačí se jen mrknout třeba na kandidáty na prezidenta - Dlouhý, Zeman, Fišer,...
Ano - jsme svobodní v rozhodnutích do té doby, než se objeví exekutor. Demokracie byla, je a bude vždy výsadou skupiny vládnoucích, tedy úzké skupiny lidí. Ty ostatní je třeba vždy nějak oblbnout.

Pytlik Blaha řekl(a)...
2. prosince 2012 v 11:18  

výsadou skupiny vládnoucích, tedy úzké skupiny lidí

Které si tam principiálně demokraticky ze svého středu část lidu zvolila!
Druhá část lidu pak tuto volbu umožnila v souladu se zákony této země.

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2012 v 14:07  

Ano, pan ministr po takovém světě skutečně touží. Stačí si pustit záznam jeho vystoupení: Youtube - Ideologie ODS. I o jediné pravdě tam mluví...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.