Přečtěte si: Na ministerstvo školství míří petice proti rušení speciálních a praktických škol

čtvrtek 18. října 2012 ·

Strategie boje proti sociálnímu vyloučení počítá s postupným útlumem speciálního školství. Podle ní by se i děti vyžadující zvláštní péči mohly učit v běžných školách. Proti tomu ale protestují někteří rodiče i učitelé a ředitelé obou typů škol. Na ministerstvo školství putuje petice proti rušení speciálních a praktických škol.


Z článku Jana Bumby a bre v Rozhlas.cz vybíráme:

Podle ředitele Agentury pro sociální začleňování Martina Šimáčka chce ale ministerstvo školství dát běžným školám stejně peněz jako speciálním školám.

„Ministerstvo školství právě v této době přepracovává návrh změny systému financování. A ten pamatuje na to, že pokud jsou v praktických školách zvýšené prostředky na vzdělávání nebo na individuální výuku na podpůrné mechanismy práce s dětmi, takové prostředky by měly být k dispozici i běžným školám. Prostě vyrovnat tento hendikep běžných škol hlavního vzdělávacího proudu v tom, že i ony si budou moci sáhnout pro více peněz,“ vysvětluje.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
22. října 2012 v 11:42  

Tak, a je dokonáno. Stát si myslí, že když nebude posílat děti s LMD do Speciálních škol, ale nechá je trápit v ZŠ , tak něco ušetří. Vůbec mu nevadí, že nám všem zadělává na velký problém.
Ten ale bude řešit někdo jiný a až za pár let, takže proč bychom se měli rozčilovat.:-((

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.