1948: Vítězný únor

středa 24. října 2012 ·

Zlomový okamžik našich dějin


Vítězný únor v roce 1948 představuje jednu ze zásadních událostí v našich moderních dějinách, která poznamenala vývoj Československa na dalších čtyřicet let. Šesti únorovým dnům, při kterých vyvrcholila vládní krize a moci se ujali komunisté, předcházela složitá a převratná tři poválečná léta.
Tato publikace z pera zkušených autorů se snaží poskytnout podložené odpovědi na otázky, co vše únoru 1948 předcházelo, kdo hrál jakou roli, sleduje události na domácí i zahraniční politické scéně, zkoumá jejich příčiny i důsledky a závěrem si klade také otázku, zda bylo možné se únoru vyhnout.

Přehledně členěný text, rozdělený do šesti částí, vás postupně provede jednotlivými událostmi, které se odvíjely od konce druhé světové války až po samotný únor 1948. Kniha je doplněna o řadu zajímavostí, mapky, dobové dokumenty i fotografie a nechybí ani přehledná chronologie. Publikace bezesporu zaujme každého, kdo hledá ucelené a přehledné zpracování tohoto tématu.

Ukázky stran:





Vydal CPress, doporučená cena 289 Kč

Knihu s  15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.




1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
25. října 2012 v 1:37  

bezesporu zaujme každého, kdo hledá ucelené a přehledné zpracování tohoto tématu

Jde o to, jestli také pravdivé zpracování.
Protože jestli ano, pak by to mohla být časem dost nejistá až nebezpečná investice.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.