Stanovisko Petra Fialy k nominaci na ministra školství

úterý 1. května 2012 ·




Rozhodl jsem se přijmout nabídku předsedy vlády Petra Nečase, abych se stal v jeho vládě ministrem školství. Učinil jsem tak po důkladném zvážení, protože toto rozhodnutí pro mě mj. znamená významně omezit své dosavadní akademické aktivity. Ve svých článcích a knihách jsem ale nejednou psal, že chceme-li dosáhnout lepšího stavu naší politické kultury, je nezbytné, aby lidé, kteří mají zkušenosti a kompetence, nedávali ruce pryč od politiky a státní správy. Dospěl jsem k závěru, že by ode mne bylo neodpovědné nabídku pana premiéra, které si velmi vážím, odmítnout. V posledních dvou dnech jsem dostal řadu reakcí od profesorů, učitelů, kolegů a také studentů, v nichž mě vyzývali, abych funkci ministra školství přijal. Je to pro mě velké povzbuzení, ale i závazek. Nemohu slíbit zázraky, ale udělám vše, co mohu a umím ve prospěch českého školství a vzdělanosti. Mým prvním cílem bude stabilizovat rezort a vytvořit prostředí, v němž bude panovat vzájemná důvěra mezi aktéry změn, kterými školství na všech stupních v současné době prochází.

Prosím o pochopení, že s ohledem na nutnost ve velmi krátkém čase uspořádat svoje dosavadní pracovní aktivity, budu konkrétní vyjádření ke své nové roli poskytovat až po jmenování do funkce.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. května 2012 v 1:09  

To je nejake divne, kdo mu psal. Snad lidi z Brna? Studenti, rektori a dalsi jsou s nim nespokojeni...

Anonymní řekl(a)...
2. května 2012 v 6:46  

"bude stabilizovat rezort"

MŠMT nebylo za Dobeše stabilizované a to dokonce dva roky ? To si pan Nečas celou dobu hrál na "slepou bábu" ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.