Přečtěte si: Ministerstvo školství zablokoval ‚tristening‘ odborů a občanských iniciativ

úterý 29. května 2012 ·

U ministerstev školství a kultury začal celodenní protivládní happening. Odboráři a občanské iniciativy sdružené v platformě Stop vládě tak chtějí upozornit na negativní dopady reforem a  inančních škrtů.

Z článku Jana Hergeta a Igora Maňoura v Rozhlas.cz vybíráme:

Před budovou ministerstva školství se po deváté hodině sešlo asi 20 lidí z platformy Stop vládě, tedy odboroví předáci a členové dalších občanských sdružení. Úředníkům nechtějí bránit při vstupu do práce, ale spíše je upozornit prostřednictvím koncertů, recitace poezie a vystoupení herců.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 15:11  

Z předchozího článku "Protestní shromáždění platformy..." vyplývá, že tento masivní protest osídlili zástupci 7 různých organizací, takže za každou z nich se zúčastnilo 20/7 nespojených občanů.

To je opravdu megaakce, o které by zde měla redakce České školy zveřejnit ne dva, ale alespoň deset článků. Divím se, že se osobně neúčastnili věrozvěstové pravého a jediného školství pánové Feřtek, Chládek a Rychlík a že ji zpravodajsky osobně nepokryl šéfredaktor České školy.

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 15:50  

29. května 2012 15:11

S Vámi je prča, Vy tu naši vládu diletantů berete nějak vážně.

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 16:42  

Anonymnířekl(a)...
29. května 2012 15:50

Co to melete, nešťastníku?

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 17:47  

29. května 2012 15:11

Že vás ty trapné výlevy pořád baví.

Příště ty vaše "třídní nepřátele" zkuste alespoň rozlišovat.

Rychlík není žádný věrozvěst, ale novinář referující o školství. Žádný významný prohřešek proti novinářskému řemeslu jsem u něj nezaznamenal, jestli vy ano, tak nás zde s ním místo urážlivých výlevů seznamte.

Dtto šéfredaktor ČŠ Wagner.

Feřtek je z o.p.s. která chce dělat prostředníka mezi školami a veřejností, případně školami a tiskem. Opět nevím, co jí chcete vytýkat krom toho, že lidé v ní mají na problematiku nějaký názor, který s nimi nemusíte sdílet (ale když to chcete veřejně ventilovat, vězte že zajímavý budete teprve až sdělíte svůj - ale na problematiku, ne na Feřteka).

A pohoršovat se nad tím, že opoziční politik kritizuje fungování vlády, potažmo jejího ministerstva školství, nezlobte se, s tím už jste úplně směšný.

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 20:53  

29. května 2012 15:11

Milý pane, Vám to nějak ujelo. Melete tady poučky současných mocipánů.

Protiva řekl(a)...
29. května 2012 v 21:08  

29. května 2012 17:47

Tohle podepisuji.
Pan kverulant (29. května 2012 15:11) pány Rychlíka a Wágnera zjevně nečte. Panu Feřtekovi pravděpodobně nelze prokázat zlou vůli, i když s ním vždy nemusím souhlasit.

Ten počet "demonstrantů" je ovšem hlííína! Víc učňů se sejde na hodinu matyky, než spasitelů národa na "Stop vládě"...

Anonymní řekl(a)...
30. května 2012 v 18:07  

Nejhorsi je, ze se tomu ruzni Zaoralci a podobni lempli na MSMT jenom smeji...

Anonymní řekl(a)...
31. května 2012 v 0:00  

To anonym 18:07:

Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam!
(A proto soudím, že Kartágo musí bytí zničeno!)

Začínám mít obavy o Vaše duševní zdraví - neváhejte vyhledat odbornou pomoc. Ta posedlost Zaorálkem je už je na léčbu...

Anonymní řekl(a)...
4. června 2012 v 16:45  

Ona to nebude možná ani tak posedlost, jako příliš dobrá znalost jmenovaného.

Ze které patrně tomuto přispěvateli vychází, že vyhození či podržení Zaorálka je klíčovým bodem celkové ministerské personální politiky, potažmo i dalšího konání.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.