4. ročník Ceny Příběhů bezpráví vyhlášen

úterý 29. května 2012 ·

Jeden svět na školách, vzdělávací program společnosti Člověk v tísni, vyhlašuje 4. ročník Ceny Příběhů bezpráví. Až do 27. června 2012 mají mladí lidé možnost vyhledávat ve svém okolí osobnosti, které projevily v období komunistického režimu mimořádnou odvahu a za své činy si zaslouží ocenění. Nominace jsou přijímány od všech žáků a studentů ve věku od 13 do 21 let a o vybraných laureátech bude rozhodovat studentská porota. Letošní ročník je věnován památce paní Olgy Havlové. Ocenění budou předána v rámci slavnostního zahájení 8. ročníku Příběhů bezpráví – měsíce filmu na školách dne 1. listopadu 2012 v pražském kině Lucerna za přítomnosti studentů vítězných nominací, oceněných i významných osobností českého kulturního a veřejného života.


Návrh musí obsahovat jméno a příjmení předkladatele, včetně kontaktu; jméno a příjmení navrhované osobnosti; zdůvodnění nominace (životní příběh v rozsahu 2 - 4 normostrany). Může obsahovat i doprovodné materiály (fotografie, dopisy, kopie archivních dokumentů apod.).

Letošní ročník je věnován památce paní Olgy Havlové (1933 - 1996) – manželce prvního českého prezidenta Václava Havla. Paní Olga Havlová aktivně působila v českém disentu, spoluzaložila Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS), vedla samizdatovou edici Expedice a založila Výbor dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové.

Partnery akce jsou Nadační fond AVAST, sdružení CZ.NIC, Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie, Ministerstvo obrany České republiky a Evropská komise - program „Evropa pro občany“.

Více informací o ceně naleznete zde: www.pribehybezpravi.cz/cena, webový formulář pro předkládání nominací je k dispozici zde: http://www.jedensvetnaskolach.cz/index2.php?id=382.

O programu Jeden svět na školách

Vzdělávací program Jeden svět na školách nabízí školám dokumentární filmy a doprovodné metodické pomůcky k výuce aktuálních témat současného světa a novodobé historie. Mnohaleté zkušenosti programu ukazují, že právě audiovizuální materiály mají mimořádný potenciál k oslovení žáků základních a středních škol. Výukové sady programu využívají pedagogové na více než 2 900 základních a středních škol v České republice. Program se již několik let realizuje i v zahraničí (na Slovensku, v Polsku, Estonsku, Rumunsku, Švédsku, Německu, Libanonu aj.). Více informací o programu na: www.jsns.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.