Vzdělávací portál My jsme to nevzdali a komiksová kniha Ještě jsme ve válce za zvýhodněnou cenu pro školy.

pondělí 30. dubna 2012 ·


Sdružení Post Bellum představuje internetový portál My jsme to nevzdali, který přispívá dalšími materiály k výuce moderních dějin.


Portál je přehledně členěn podle historických období a témat, a postihuje období od Mnichova po Sametovou revoluci. Najdete zde krátké texty uvozující jednotlivá témata, pamětnické portréty, autentické nahrávky pamětníků ve formě krátkých klipů, dobové audiozáznamy z rozhlasu, archivní fotografie, krátké animované filmy nebo rozhlasové dokumenty z cyklu Příběhy 20. století.

Stáhnout si můžete i pracovní listy, které jsou opět postaveny na konkrétních lidských příbězích a využívají zmíněný audiovizuální materiál. Součástí každého pracovního listu je i metodický list, který kromě popisu vedení hodiny obsahuje i komentáře historika k danému problému. Pracovní listy ve velké míře využívají komiksy z knihy "Ještě jsem ve válce" a krátké animované filmy.

Portál přibližuje velké dějiny především skrze příběhy lidí, kteří jimi byli zasaženi. Sbíráním těchto příběhů se sdružení Post Bellum zabývá přes 11 let, je tedy z čeho vybírat. Všechny vzpomínky pamětníků najdete v internetové sbírce Paměť národa.

Scio, jako partner této nevládní neziskové agentury, přináší tuto jedinečnou nabídku.

Post Bellum vydalo úspěšnou komiksovou knihu Ještě jsem ve válce - Příběhy 20. století. Komiksy vypráví životní osudy třinácti lidí, kteří většinou dosud žijí mezi námi. Příběhy pojednávají o jejich konfliktu s totalitní mocí a jsou pestré jako život sám - přinášejí vítězství i prohry, velké herociké činy i lidské slabosti a vyrovnání se s nimi. Skvělá pomůcka při výuce moderních dějin!

Kniha byla recenzována velmi pozitivně v tištěných i online médiích, např. na aktuálně.cz, idnes.cz nebo v Hospodářských novinách.

"Je to smutné, smutné čtení. Dávkovat po kapkách. Ale užívat a šířit." Ivan Adamovič, Aktuálně.cz.

"Kniha Ještě jsme ve válce - Příběhy 20. století je dokumentárním komiksem. Pro jeho pečlivost, se kterou každý detail textu i obrazu odpovídá realitě, by komiks mohli brát vážně i ti, již sestavují školní osnovy." Magdalena Čechlovská, Hospodářské noviny.

Podívat se můžete i na krátký propagační spot.

Knihu lze koupit v obchodech za cenu 395 Kč. Školám ji nabízíme za zvýhodněnou cenu 295 Kč. Objednat si ji můžete přes e-shop.

Věříme, že kniha i portál se vám stanou užitečnou pomůckou při výuce moderních dějin.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.