Události, komentáře na ČT24: Školství po Dobešovi

pátek 23. března 2012 ·

Po necelých dvou letech změní ministerstvo školství svého šéfa. V jakém stavu ho zanechává odcházející ministr Josef Dobeš? Bude pro jeho nástupce ministerské křeslo „elektrickým“, jak Dobeš tvrdí? Co bude muset prioritně nový ministr řešit? A kdo by se mohl do čela resortu postavit? Debata Dagmary Navrátilové, místopředsedkyně Věcí veřejných a sněmovního školského výboru, o které se mimo jiné spekuluje jako o kandidátce na ministryni, předsedkyně sněmovního školského výboru Anny Putnové z TOP O9 a stínového ministra školství Marcela Chládka z ČSSD. Komentář redakce: masakr...



Řekli v Událostech, komentářích



Anna Putnová (TOP 09), předsedkyně sněmovního školského výboru, komentuje možnost škrtů v rezortu školství:

"Je třeba říct, že regionální školství je neefektivní. Pan ministr chtěl optimalizovat síť škol a to přímo drakonickým způsobem. Kdyby se mu to povedlo, tak by ušetřil nejenom 2 a půl miliardy, ale mnohem více. S tím, že by se ale patrně nepodařilo zachovat síť škol. Je třeba hledat efektivní cestu a jsem přesvědčená, že ve školství ty zdroje jsou."

Marcel Chládek (ČSSD), senátor a stínový ministr školství, komentuje možnost škrtů v rezortu školství:

"Pokud to Věci veřejné myslí vážně a pokud je priorita pro současnou vládu opravdu české školství, tak v něm nemůžeme dál škrtat. Já si osobně myslím, že to byla zamínka pana ministra, na kterou on čekal. Jestli to byl hlavní důvod, tak by se měly Věci veřejné sebrat a odejít z vlády."

Dagmar Navrátilová (VV), místopředsedkyně strany a sněmovního školského výboru, komentuje požadavek, podle kterého chtějí VV analýzu možnosti škrtů v rezortu a možné dopady této analýzy:

"Je opravdu třeba udělat jakousi inventuru a na základě té inventury potom rozhodnout, jakým způsobem je možno pokračovat dál. (…) V politice je možné úplně vše, přesto jsem přesvědčená o tom, že budeme hledat nějakou racionální cestu. (…) Určitě bych neprosazovala vyhazování učitelů, ani by se mi nelíbilo snižování platů. Je potřeba hledat jinou cestu."

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. března 2012 v 13:33  

Na ministerstvu stale jeste sedi ruzni troubove, co si tam Dobes natahl: negramotny mestsky straznik Zaoralek, dlouholeta bordelmama Podubecka, lzipravnik politolog Nantl a mnoho dalsich. Meli vyznam v tom, ze treba Nantl svymi chybami v akreditacich udelil Dobesovi polibek smrti, ale ted uz musi jit spolu s Dobesem

Anonymní řekl(a)...
23. března 2012 v 13:34  

No ta akreditace plzenskych prav, to bylo opravdu neco :-)

Anonymní řekl(a)...
23. března 2012 v 20:26  

Bude vybrán takový kandidát, který věcem moc nerozumí a ochotně splní veškeré příkazy Kalouska a Nečase. Bůh opatruj české školství.

krtek řekl(a)...
24. března 2012 v 5:12  

Zkrátka v Dobesovi to nebylo, máme jen spoustu expertu na skolstvi a kolik expertu - tolik názorů. Jen se nikomu nechce dat penize do skolstvi a pozadovat od nej vystupy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.