Server Česká pozice zveřejnil nepravdivé a nepřesné informace o projektu Antikor a o prezentaci IPn projektů

sobota 10. března 2012 ·

Ministerstvo školství jednoznačně odmítá nepravdivé a nepřesné informace uveřejněné na serveru Česká pozice v článku pod názvem „Krotitel korupce Josef Dobeš nám nadělí protikorupční balíček. Za 150 milionů“.



K tématu IPn Antikor

Text článku se v hlavní části věnuje popisu Individuálního projektu národního (IPn) pod názvem Antikor (Rozvoj kompetencí občanů pro boj s korupcí), rozboru jeho cílů a klíčových aktivit. Je nutné říci, že server Česká pozice nepracuje s aktuálními informacemi a uveřejnil zastaralou verzi, protože projektový záměr IPn Antikor nebyl schválen poradou vedení ministerstva a byl vrácen s doporučením k jeho úpravám a dopracování.

Téma tiskové konference k představení IPn projektům

Druhou oblastí článku, ke které má MŠMT velké výhrady, je interpretace informací z tiskové konference, jež proběhla 29. února k tématu Individuálních projektů národních. Po veřejném příslibu ministra školství Josefa Dobeše seznámit veřejnost se všemi IPn projekty, které připravují věcně příslušné odbory ministerstva, bylo hlavním cílem tiskové konference představit zástupcům médií kompletní schvalovací proces těchto specifických projektů.

K jednotlivým věcným záměrům IPn projektů se během tiskové konference vyjádřili věcně příslušní vedoucí pracovníci ministerstva, kteří projekty připravují a posílají do dalších fází schvalovacího procesu. Je lživým tvrzením, že jednotlivé IPn projekty prezentoval náměstek zodpovědný za evropské záležitosti Michal Zaorálek, jehož skupina bude projekty hodnotit. Zaorálek médiím podrobně představil pouze schvalovací proces. Z tiskové konference byl pořízen zvukový záznam, na kterém je vše možno doložit. V této souvislosti je nutné připomenout, že autor článku Martin Rychlík na tiskové konferenci nebyl přítomen a pracuje tedy s nepřesnými informacemi.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. března 2012 v 14:08  

To ovšem nic nemění na skutečnosti, že IPn, připravované ministerstvem, jsou ničemnost.

Anonymní řekl(a)...
10. března 2012 v 14:22  

A pak ještě to, že téměř všechny IPn projekty jsou jen v plenkách a mlhavých vizích. O jejich připravenosti nemůže být ani řeč. Pochybuji o tom, že jsou to projekty dle skutečných vzdělávacích potřeb. Vesměs jde o "politická" přání, s jiným hlavním cílem, než je vzdělanost. Dobeš pak podle aktuálních instrukcí všechno dělá na poslední chvíli, přičemž to pokládá za plán a proto je v tom nesystémnovost, tedy zmatek.
Není se na co těšit, až budou příštímu ministrovi vylézat ze skříní současně vznikající kostlivci.

Anonymní řekl(a)...
10. března 2012 v 15:55  

Komické je, že na základě článku na České pozici byl AntiKor zastaven. Ono to je stejně fuck, zastaven je totiž celý OP VK... Takže se školy můžete těšit na bídu s svrab!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.