Resuscitace portálu info.edu.cz?!

neděle 25. března 2012 ·

Zatím to vypadá, že se někdo na České školní inspekci domnívá, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou...

Citujeme z článku-odkazu, který se náhle objevil na info.edu.cz po téměř šestiměsíční odmlce:

Celoplošná generálka testování na ZŠ začne v květnu

2012-03-23 Zdroj: MŠMT
Ve dnech 21. května až 8. června 2012 na všech základních školách v ČR a víceletých gymnáziích proběhne generální zkouška ověřování výsledků vzdělávání v 5. a 9. ročnících. Ověřovat se budou výsledky v předmětech český jazyk, matematika a cizí jazyk.

Podle dosavadního průběhu přípravy ověřování výsledků vzdělávání v 5. a 9. ročnících již totiž víme, že generální zkouška na všech základních školách v ČR a víceletých gymnáziích neproběhne, protože řada škol se rozhodla že se generální zkoušky z různých důvodů nezúčastní. Z průzkumu jsme zjistili, že častým důvodem je účast v jiných projektech ověřování výsledků nebo absence právního důvodu: povinnost účasti podle některých výkladů pro školy z předložených odkazů na legislativu nevyplývá.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
25. března 2012 v 13:29  

Povedená poplašná zpráva. Kde najdeme výsledky toho průzkumu?

Anonymní řekl(a)...
25. března 2012 v 16:39  

Proč poplašná zpráva? Sama inspekce nás vyzvala, abychom podali zprávu, pokud se testování nezúčastníme (se zdůvodněním, pochopitelně).

Anonymní řekl(a)...
25. března 2012 v 18:36  

Podle ČŠI ale nechuť nebo jiné testy nejsou ten důvod, tak tu zase neblamujte nebohé ředitele svými pseudoodbornými výklady.

Mimochodem taky netuším, co má článek MŠMT uveřejněný na webu, který spravují společného s ČŠI. Možná bude příště lepší zajít si rovnou na toaletu a ne to hned za každou cenu sázet sem.

Anonymní řekl(a)...
25. března 2012 v 22:10  

Možná by bylo dobré, kdybyste si před odchodem na toaletu zkontroloval, zda máte čárky ve větách na správných místech.

Mnohé školy se opravdu testování odmítají zúčastnit. Jedním z důvodů je, že se jedná o projekt ESF a pracovíci na školách z něho, přestože s tím bude dost práce, neuvidí ani K. Je to prostě jen jeden z dalších projektových průšvihů.

Anonymní řekl(a)...
25. března 2012 v 22:40  

Asi protože to mají v zákoně. Krom toho v porovnání s maturitou je to takřka bez práce. A v porovnání se Sciem zadarmo.

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 8:52  

Práce spojené s přípravou počítačů ve škole zvládne průměrně inteligentní foxteriér, který má alespoň znalosti běžného uživatele ICT. To potvrzuji z vlastní zkušenosti z naší školy. Vím, že se někdo účastnit testování nechce, ale jsou to jen řeči. Drtivá většina škol je ráda.

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 10:14  

Na školách se používá u výukového SW běžně síťová instalace, z ČŠI stále jako trotlové tvrdí, že není třeba. Přidělávají školám zbytečně práci.

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 10:17  

Označit za poplašnou zprávu informaci o realitě může jen pracovník ČŠI. Přání otcem myšlenky? Už se vás nebojíme.

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 12:50  

Je to s podivem, ale v mém okolí se nenachází ani jeden "průměrně inteligentní foxteriér, který má alespoň znalosti běžného uživatele ICT". Co nýčko?

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 18:44  

A on by to ten foxteriér udělal zadarmo? Tak sem s ním!! já bych za průměrně inteligentního foxteriéra označil spíš toho, kdo tuto nesmyslnou instalaci alikace vynmyslel. Tímto způsobem se instalovalo v dřevních dobách bez internetu a serverů.
A furt tu některým nedochází, že inspektoři chtějí po pracovnících škol zadara práci a sami to mají z ESF slušně zaplaceno.
Jde o proncip vážení.

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 9:59  

Foxteriér je vytrvalý pes. Navrhuji CSI, ať vyšle svého již předem předplaceného foxteriera, ať oběhne školy a na každou pracovní stanici provede instalaci. Pak nikoho nemůže překvapit, že výsledek bude skutečně pod psa.

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 9:59  

U nás na škole na to máme specialistu. A protože jsme se účastnili pilotního testování a protože v určitou chvíli Internet opravdu krátce zazlobil, výhody lokálně instalované aplikace ne zcela závislé na testování jsme si ověřili sami. Za testování jsme rádi a těšíme se na celorepublikové srovnání!
Hodně zdaru všem lidem s otevřeným rozumem a nenechte se zdeptat hrstkou breptů!

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 10:01  

...ne zcela závislé na připojení... :)

Hleďme, jak snadné je se veřejně přepsat.

Ředitel řekl(a)...
27. března 2012 v 10:32  

Anonym 9:59 - Mám několik dotazů:

1. Kolik času zabrala instalace před pilotáží vašemu specialistovi na jedno PC? Kolegyně instalovala dvě učebny dva dny.

2. Máme za sebou bezproblémové online testování s dalšími stovkami škol v jiném projektu OP VK www.kvalitaskoly.cz/diagnostika a dalších online testech a nikdy jsme žádný problém nezažili, protože i výpadek byl testovací aplikací na serveru ošetřen. Navíc testování ČŠI probíhá v několika dnech. Kde je tedy ta výhoda aplikace?

3. Kdo tady brebtá? Jen ČŠI opakovaně lže, protože generálka testování POVINNÁ NENÍ. Podle citovaného paragrafu totiž nemůže MŠMT ani ČŠI školám cokoliv přikazovat!

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 10:46  

Jasně přikázat možná může až testování a nikoliv generálku. A to ještě kdoví jestli, protože je to projekt ESF a ředitelé žádný papír o tom, že budou partnery projektu jistojistě nepodepisovali.

Výhoda aplikace nainstalované na jednotlivých PC stanicích se v momentě odesílání dat ztrácí. Zde internet potřebujete a mám obavy, že to zrovna bude ten okamžik největšího zatížení serveru, který bude vše zpracovávat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.