Přečtěte si: Plzeňská práva? Špatné rozhodnutí!

sobota 10. března 2012 ·

Pokračovat v nekonečném seriálu spílání Josefu Dobešovi už postrádá vtip a eleganci. Ano, je pravda, že právnický trik a faul, kterým ministr školství podrazil Akreditační komisi a pátečním oznámením „zachránil“ plzeňskou právnickou fakultu, působí neuvěřitelně u člověka, který už dva roky vykřikuje, že on konečně zastaví propad českého vzdělávání. Ale na druhou stranu, chaotické rozhodování a názorové chameleónství u Dobeše a Věcí veřejných už těžko někoho překvapí. Vynechejme „cvičně“ z kauzy Dobeše, snad bude jasnější, proč je rozhodnutí prodloužit akreditaci plzeňským právům zásadně špatné.

Z článku Tomáše Feřtka v Blog.RESPEKT.cz vybíráme:

Proto je šokující, že právě náměstek pro vysoké školy Ivan Wilhelm v pátek po rozhodnutí ministra prodloužit akreditaci plzeňské právnické fakulty do roku 2016 vysvětloval, že komise ve skutečnosti vlastně žádné pravomoci nemá, je to takový poradní orgán ministerstva a ono si může rozhodnout, jak uzná za vhodné.


Neuvěřitelné od člověka, který by měl usilovat o důstojný rozpočet a nezpochybnitelně nezávislé postavení Akreditační komise. A právě on v rádiu řekne, že komise přece akreditaci prodloužit chtěla a když redaktor namítl, že komise navrhovala prodloužení do října tohoto roku, ale ministr rozhodl o prodloužení o čtyři roky, označí to za technický detail?!


Ten důstojný pán nám sděluje, že rozhodnutí Akreditační komise považuje za trhací kalendář a ona samotná je pro něj šprcguma, se kterou on může udělat cokoli. Od téhle chvíle je Akreditační komise jen směšný soubor zoufalců. Přeně o to ministerstvo usiluje.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. března 2012 v 21:10  

Je to rozhodnutí jako z padesátých let a má to lidský rozměr. Tady ten lidský rozměr existuje, ale při likvidaci regionálního školství neexistuje ?
To je měření dvojím metrem a je to samozřejmě špatné. Za pár dnů se dozajista vrátí i tituly potomkům pana Mrázka.

Kalashnikoff řekl(a)...
11. března 2012 v 8:48  

Inu máme, co si zasloužíme.
Pokud zkrátka masově nevyjdeme do ulic, tahle zlodějská ulhaná tlupa mentálně insuficientních politikářů, která nám vládne, si bude dělat, co chce.

Anonymní řekl(a)...
11. března 2012 v 12:17  

Kalashnikoff
Souhlasím. Ale národ těžce zahnívá.

Pytlik Blaha řekl(a)...
11. března 2012 v 12:52  

Tlup včelijakých všude plno. Nejen ve stranických sekretariátech, ministerstvech, parlamentu, ale i ve státních podnicích, na úřadech, radnicích, nemocnicích, školách ...
Všude tam, kde se se společnými penězi hospodaří. Tyto se pak pojímají jako peníze vlastní a různým kamarádíčkům vnějším i vnitřním hojně přerozdělují tak, aby se bylo o co šábnout.

To pak třeba požádáte zaměstnavatele, aby vám podal informaci o souhrnném objemu paněz, které padly na vánoční odměny vynikajícím pracovníkům a nejenže vám neodpoví bezprostředně, protože to zřejmě neví, ale nedočkáte se příslušné informace ani skoro v polovině března.
Kdo si holt nechá na hlavu dělat, nechť je mu děláno.

Anonymní řekl(a)...
11. března 2012 v 13:38  

Pokud zkrátka masově nevyjdeme do ulic,..

V této republice se to až na rok 1989 vždy lidem točilo naopak. Nic nemít, být nezaměstnaný a volit ODS ? A na učitele nadávat jako na vyžírky ? Co k tomu dodat !

Anonymní řekl(a)...
14. března 2012 v 20:21  

Ministerstvo je odpovědné za výsledné rozhodnutí. Akreditační komise je skutečně jen jeho poradním orgánem. Jak by vůbec mohl existovat orgán, který by rozhodoval, byl nepřezkoumatelný a nenesl odpovědnost za svá rozhodnutí????

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.