Přečtěte si: Na školství může místo Dobeše nastoupit Bártova manželka Klasnová

pondělí 26. března 2012 ·

Rok po odchodu Víta Bárty z vlády by v ní zase jeho rodina mohla mít své zastoupení, tentokrát v podobě jeho manželky Kateřiny Klasnové. Za vhodnou kandidátku na ministryni školství ji označila vicepremiérka Karolína Peake. Nového ministra Věci veřejné hledají po rezignaci Josefa Dobeše.

Z článku Josefa Kopeckého v iDNES.cz vybírám:

Dobeš problém s fondy nevyřešil, ale svůj odchod z vlády dal do souvislosti s tím, že nesouhlasí se škrty v resortu školství, které podle něj nutně povedou ke snížení platů učitelů. Dobeš ve vládě hlasoval proti tomu, aby ministerstvo školství letos nesmělo utratit 2,5 miliardy korun a mělo je takzvaně "zavázané". Podobně musí ušetřit i další ministerstva.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 20:49  

Prosím pěkně, .. a nějaký zkušený pedagog, s praxí ředitele školy, bez škraloupu a skrytých politických závazků .. by tam konečně nebyl? Víte, my tady ve školách, už nevíme, co říkat dětem .. proč se to školství stále zmítá v hnoji, nejistotě a chaosu. Proč jsme stále unavení a zavaleni papírama. Proč ve skutečnosti na děti a individuální přístup nemáme čas.
Proč tam nedáte, někoho, kdo tomu opravdu rozumí a nebo si nechá poradit od zkušených a také kdo umí naslouchat lidem? Kdo umí spolupracovat s institucema, které už o školství roky něco opravdu vědí. Někdo, kdo ví, co je to kvatita vzdělávání a nikoli "kvalita" testování a kotrola administrace formálních činností EU projektů.

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 21:05  

Moje dcera se mě zeptala, co je to za Klasnovou. Na to mě napadla odpověď: To je zase jedna blondýna. Nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 21:59  

Opravdu, ještě před pár dny jsem si myslela, že hůř být nemůže...
Mí žáci by řekni: tý vago, to je fakt hustýýý!
Tam musí ležet prachů, když to žene Bárta tak nepokrytě! Co na to vláda???

Anonymní řekl(a)...
26. března 2012 v 22:03  

Jestli tam zas dáte nějakýho "narcistního levigstona", nebo politickou panenku, tak vyjdeme do ulic !!!

poste.restante řekl(a)...
26. března 2012 v 22:04  

Pokud vycházím z veřejných zdrojů, pak veškerá kvalifikace pí Klasnové pro práci na MŠMT spočívá v krátkém působení na vysoké škole. Kromě toho "Od roku 2006 působí jako zastupitelka městské části Praha 1 a jako členka komise pro kulturu a komise pro parky a zeleň.

To by se vcelku hodilo.
Zábavy bychom si s ní užili dozajista a zelených ksichtů bude ve školství také dost.

VV narážejí na problém "výtahových stran" = stran, které mohou členské schůze pořádat ve výtahu.
Ale že by opravdu neměly nikoho, kdo by měl alespoň stín zkušeností, to snad není možné.

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 2:01  

Ale třeba by i měly... Navrátilovou, Šťovíčka... tj. po Dobešovi plus-mínus z bláta do louže. Jenže o to přece vůbec nejde. Tedy o vzdělání a o vzdělávání nejde. Denně nám to MŠMT dokazuje předkládanými "evropskými" projekty na jeho údajnou podporu. Jde jen a jen o to, odsát peníze, nejlépe je rovnou přelít do médií, aby bylo na volební kampaň některých stran (nejen VV), které momentálně "smrdí halířem" a několikery volby se blíží. Ve školství to jde ještě snadněji než kde jinde, tam se totiž nikdo z těch, ke komu by měly ty peníze dospět, ani pořádně neozve, natož aby se účinně bránil. A to odsání či přelití madam Klasnová-Bártová "zmenežuje" patrně i líp než Dobeš.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.