Mikláš ze Zlína je nejen Ámosem, ale i rytířem z Berchtoldu

úterý 27. března 2012 ·

V sobotu 24. března večer na Kantorském bále, který probíhal na zámku Berchtold, byl slavnostně korunován Zlatý Ámos 2012. Profesor Michal Mikláš ze Zlína ke korunkám a šerpám Dětského a Zlatého Ámose dostal ještě titul rytíř z Berchtoldu. Do této hodnosti ho slavnostně pasoval spolumajitel zámku Berchtold Václav Růžička.



Novou ámosovskou korunkou se může pyšnit i Michal Pavelka ze ZŠ Bezručova v Městci Králové, na základě hlasování pomocí sms byl zvolen Ámosem sympaťákem  a Tomáš Zahoř (ZŠ v Praze Lysolajích), který dostal nejvíce hlasů od novinářů přítomných na finále a stal se tak Média Ámosem 2012.

Žádný z titulů letos nedostaly ženy – na finále je reprezentovaly Šárka Brixiová ze ZŠ Česká v Liberci, Petra Bürglová z Gymnázia Jakuba Škody v Přerově a Radka Polívková ze ZŠ Masarykova v Rychnově nad Kněžnou. Michal Mikláš přerušil jejich čtyřleté vládnutí na učitelském trůně. „Je skromný, mluvil za kantory, ne za sebe,“ řekl bezprostředně po finále o vítězi předseda poroty MUDr. Jan Cimický. Naplňuje se tak poslání ankety Zlatý Ámos. „Vítěz může být v anketě samozřejmě jenom jeden, ale reprezentuje všechny bezvadné kantorky a kantory, kteří byli do ankety nominováni. Vyhráli to u svých žáků a to je důležité,“ doplňuje předsedu poroty ředitel ankety Slávek Hrzal.

Společnou fotografií finalistů u stromu Ámosovníku, který roste v zámecké zahradě na Berchtoldu, skončil 19. ročník ankety Zlatý Ámos. Ale už teď je možné ve školách přemýšlet o tom, koho přihlásit do dalšího, jubilejního 20. ročníku. Ten startuje totiž už za chvíli, 5. října 2012.

Zdroj: DTA

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 10:57  

Pasovat na rytíře může adepta jedině král, či císař a ne nějaký upocený a neurozený zbohatlík a reprezentant prohnilé buržoasie, či bývalý člen KSČ.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.