Martin Rychlík: Jak to bylo doopravdy? Odmítli studenti diskusi s Dobešem?

pátek 2. března 2012 ·

Zrušený mítink připravovala firma, jejímž jednatelem je expřítel Kristýny Kočí a spolupracovník Víta Bárty.

Kdo v pátek ráno sledoval televizní zpravodajství, lehce se mohl rozzlobit na studenty. Dozvěděli jsme se, že odmítli mítink se samotným ministrem školství Josefem Dobešem (VV), jehož se měl v Národní technické knihovně navíc zúčastnit i náměstek  Jiří Nantl s kvestorem VŠE Liborem Svobodou, autory obou věcných záměrů vysokoškolských zákonů. Podrobnější pohled na tuto akci a toto „odmítnutí“ však neukazuje případ zdaleka tak jednoznačně.

Setkání organizovalo vydavatelství Studenta Media s.r.o. Mítink byl jaho hotová věc avizován (i médiím) i přesto, že účast firmě potvrdili pouze dva zástupci: dle pozvánky Jiří Kohout (předseda České studentské unie) a Savina Finardi (studentská tajemnice rektora Vysoké školy ekonomické).

Den před slíbeným konáním akce, ve čtvrtek večer ve 20:24 hodin, rozeslalo vydavatelství Studenta Media tiskovou zprávu, že se mítink ruší.  „Důvodem je odmítnutí účasti ze stran většiny přizvaných zástupců studentů.“ O slovo ODMÍTNUTÍ tu jde především; většina z nich totiž nikdy neslíbila, že se vůbec zúčastní! A jen na okraj: součástí tiskové zprávy byl i odkaz na jiný páteční mítink na Nové scéně, na němž měli aktivisté diskutovat namísto s ministrem Dobešem se zástupci Strany zelených (Ondřej Liška), ČSSD (Marcel Chládek) a také KSČM (Miroslav Ransdorf)...

Jak komentovali zrušení akce zástupci studentů?

„Obdrželi jsme pozvání, ale účast jsme firmě nepotvrzovali,“ řekl ČESKÉ POZICI Jašurek. (K tomu naše poznámka: Pokud tedy nic nepotvrzoval, těžko asi účast mohl „odmítnout“, pozvání není povel.)
Jan Gruber z iniciativy za Svobodné vysoké školy v pátečním ranním vysílání České televize uvedl, že setkání s ministrem Dobešem by nebylo vhodné, poněvadž by jakoby „legitimizovalo“ a zaštiťovalo dříve absentující dialog.

Studentská komora Rady vysokých škol uvedla: „Není pro nás čitelný smysl takové schůzky. Není zřejmé, co má být výstupem jednání, zda jde o schůzku politickou nebo informační. Pokud by mělo jít o politické jednání, důrazně se ohrazujeme proti tomu, aby jeho agendu a účastníky ustavoval jakýkoliv třetí, ,nezainteresovaný´ subjekt.“

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. března 2012 v 10:50  

Ano

Anonymní řekl(a)...
3. března 2012 v 17:53  

Ano, ale kdo diskusi svolal. tak právě proto odmítli.

Anonymní řekl(a)...
3. března 2012 v 20:01  

Nebyla to diskuse, bylo to pripravene a rezirovane PR josefa dobese, tak proto

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.