Veršované znakování: Komunikujeme s miminky a batolaty znaky, gesty, mimikou

pondělí 13. února 2012 ·

Pro období raného věku jsou gesta typickým dorozumívacím prostředkem a "znakování" je způsob, jak se s dítětem dorozumět právě pomocí gest a mimiky. Nemusíme tedy čekat až dítě vysloví první slůvko, ale pomocí znaků s ním můžeme začít komunikovat mnohem dříve. Spojení znaku a mluveného slova napomáhá k zapamatování si jednotlivých slov a tím i rozvoji řeči. Tato kniha podpoří snahu o aktivní oboustrannou komunikaci.


Kniha Veršované znakování obsahuje soubor krátkých, snadno zapamatovatelných básniček, které jsou spojeny s jednoduchým znakem – jednoduchou pohybovou hříčkou. Hlavní myšlenka vychází z koncepce „znakování s miminky“, která podporuje a rozvíjí přirozenou komunikaci dětí raného věku. Jednotlivé znaky ve svém základě představují gesta, která v životě běžně používáme. Jejich výhodou je zejména jednoduchost a srozumitelnost. Většina znaků je pro nás přirozená a ve své podstatě se je nemusíme učit. Stačí se na dítě „vyladit“, všímat si jeho nemluvených projevů a reagovat na ně. Znakování je pro děti velmi prospěšné. Díky němu se urychluje rozvoj řeči a dále má pozitivní vliv na rozvoj pohybových dovedností, myšlení a představivosti. S jejich pomocí se dítě učí poznávat svět, lépe si uvědomuje souvislosti. Navíc poskytuje příležitost pro vzájemné sdílení a upevnění pouta mezi rodičem a dítětem.

Ukázky stran:


Více informací o knize naleznete a knihu s 15% slevou zakoupíte na http://knihy.cpress.cz/versovane-znakovani.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.