Společnost pro projektové řízení umí pomoci MŠMT odstranit chyby v procesu čerpání dotací EU - Nabídla pomoc MŠMT, ministr ji zatím nepřijal (aktualizace tiskové zprávy)

pátek 17. února 2012 ·

Tisková zpráva SPŘ zveřejněná 16. 2. 2012 nemá vyvolat negativní reakce MŠMT a ministra. Jejím cílem je pouze upřesnit záměr nabídky a objasnit to, že se jedná o profesionální a bezplatnou službu. Nabídka SPŘ směřuje hlavně k tomu, aby se pozornost při tvorbě a posuzování projektů soustředila na podstatu věci. Cílem pomoci je objasnění správného chápání a používání klíčových pojmů používaných při práci s projekty.


SPŘ se po odeslání nabídky snažila s MŠMT intenzivně komunikovat. Telefonicky urgovala reakci na svou nabídku. MŠMT tak mělo příležitost zeptat se na nejasnosti nabídky během zmíněných telefonátů. „Rozhodli jsme se proto upřesnit náš cíl veřejně, aby bylo opravdu jasné, že i v současném období je tu organizace, která otevřeně nabízí MŠMT pomoc s řešením chyb při čerpání dotací EU,“ řekl Ing. Michael Motal, prezident SPŘ.

SPŘ je nezisková odborná organizace, která poskytuje své základní služby v oblasti projektového řízení bezplatně. Také rozsah nabízených služeb pro MŠMT odpovídal bezplatné nabídce. To, že se jedná o službu zdarma, bylo komunikováno během telefonátu s panem Práškem, Vedoucím oddělení evaluace a kontrol OP VK, který jako jediný chtěl znát parametry nabídky.

K reakci MŠMT na nemožnost navázání spolupráce se SPŘ díky tomu, že se jako partner účastní projektů OP VK a z pěti žádostí, kde figuruje, byly schválené jen dvě, SPŘ uvádí, že na základě těchto tvrzení není důvod se domnívat, že SPŘ problematice nerozumí. „V projektech jsme byli pouze partnery odpovědní za expertní a konzultační podporu. Finální zpracování žádosti a projektu bylo v rukou žadatele samotného,“ vysvětluje ing. Michael Motal.

SPŘ a její odborná sekce dotačních projektů a projektů ve veřejné správě chce stále MŠMT nabídnout své profesionální služby. „Jsme připraveni na osobní jednání, kde představíme samotnou Společnost pro projektové řízení, tým odborníků připravený pro MŠMT a doložíme naší odbornost,“ řekl Ing. Michael Motal.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.