Přečtěte si: Z Věcí veřejných poprvé zaznělo, že by Dobeš mohl být vyměněn

pátek 3. února 2012 ·

 Pokud ministr školství Josef Dobeš nevyřeší do dubna problémy s evropskými fondy na školství, jak slíbil premiérovi, mohla by ho jeho vlastní strana Věci veřejné ve vládě vyměnit. "Samozřejmě očekáváme, že uspokojivě celou situaci vyřeší. Ano, mohlo by to vést i k výměně," řekla iDNES.cz místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová.


Z článku Josefa Kopeckého a Lukáše Wernera v iDNES.cz vybíráme:

Podle Dobeše se s premiérem bavili o vysokých školách, evropských fondech a reformě regionálního školství. "Běžná komunikace, jaká je potřeba mezi nadřízeným a podřízeným," shrnul Dobeš. Podle něj zastavení dotací nehrozí. "Není pro to tvrzení žádný signál ani důvod," uvedl pro iDNES.cz Dobeš.

Na "spadnutí" je zastavení evropských dotací podle europoslance Jana Březiny z KDU-ČSL. "Ministr Dobeš se v očích Evropské komise totálně zdiskreditoval a svými přešlapy nejenom na poli evropských dotací se postupně vypracoval v hrobaře českého školství. Klíč k evropským miliardám nyní drží v rukou premiér Nečas. Je na něm, aby projevil státnickou rozhodnost a ministra Dobeše od evropských miliard rázně a jednou provždy odstřihl," uvedl Březina.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/z-veci-verejnych-poprve-zaznelo-ze-by-dobes-mohl-byt-vymenen-pro-/domaci.aspx?c=A120203_161124_domaci_kop



8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 19:06  

Ani se nedivím, že to vypadá tak, jak to vypadá. Počínaje neschopným ministrem, konče zkrachovalými plitiky typu pana Krejsy na vysokývh postech MŠMT. Kdy proboha už toto skončí a na ministerstvu budou normální a schopní lidé. To je nutné prošustrovat 53 miliard, aby se už ucho utrhlo?

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 21:17  

jen nechápu, proč se čeká až do dubna???????

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 22:02  

Na ministerstvu nejsou normální a schopní lidé už od té doby, co tam vlítli Zelení :(

krtek řekl(a)...
4. února 2012 v 9:52  

A oni tam předtím byli?
To berte v nadsázce ... Na druhou stranu zcela vážně - co přinesly zásadní změny od roku 1990? Více prázdnin a víceletá gymnázia (ministr Adam), placení škol na žáka (ministr Vopěnka jako dočasné provizórium), rozšíření soukromých škol (ministr Piťha), zvýšení počtu hodin pro učitele a diskuse o státní maturitě (ministr Pilip), snížení počtu hodin pro učitele a pokračování přípravy státních maturit a RVP (ministryně Buzková), uzákonění státních maturit a RVP (ministr Zeman). Novodobé změny už ani nedoplňuji. A nekladu si nárok na úplnost. Jenom že Zelení za to, že je zima, nemůžou.

Anonymní řekl(a)...
4. února 2012 v 12:51  

Jestliže vymění neschopného ministra z Věcí veřejných další ještě neschopnější ministr z Věcí veřejných, myslíte si, že se opravdu něco změní?

Anonymní řekl(a)...
4. února 2012 v 19:11  

Věci nejsou takové, jaké se zdají být. Kdyby politici opravdu sloužili lidu, neklopýtali bychom o přestojenou neschopnost. Jestliže skutečné cíle mají být utajeny, pak můžete argumentovat třeba dvojitými agenty, perpertuuem či mimozemšťany. Nikdo se tím nebude zabývat. Musí přijít náhradní "chyba" velkého politika, po které se dá svést rošáda na vysokých židlích. Nic nového na Zemi.

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 10:45  

jen nechápu, proč se čeká až do dubna???????

Má to evidentně politické pozadí, protože s pádem místopředsedy VV Dobeše by mohla padnout vláda. To si Nečas uvědomuje. Proto došlo k nějaké nám neznámé dohodě, že Dobešovi po krku půjdou spolustraníci.Klausovi hrozí, že bude muset přijmout demisi toho nejlepšího ministra školství všech dob a to by po Šváčkovi byla jeho další politická prohra.

Zen řekl(a)...
5. února 2012 v 20:18  

Pro krtek:
Japato? Vzdyt podle zelenych by melo byt bratru tak o 10°C vic!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.