Přečtěte si: Nahradí chytré čtečky školní učebnice?

čtvrtek 2. února 2012 ·

Stejně jako mobilní telefony, i čtečky elektronických knih dospěly do stádia, kdy jim můžeme udělit předponu smart, tedy chytré. Jedno z takových zařízení představili v Jižní Koreji. Použitý realistický systém listování navíc půjde použít i jinde, například v tabletech. Na elektronických čtečkách už přitom dávno nelistujeme jen romány, ale stále častěji se nám v nich objevují i komiksy, noviny nebo časopisy. A zanedlouho možná přibydou i školní učebnice.


Z článku mav v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Lee Howon, šéf výzkumu KAIST

"Ministerstvo školství plánuje využití čteček na základních školách do roku 2015. Věříme, že náš výrobek se v této oblasti může uchytit. Na mezinárodní úrovni chceme naši technologii rozšířit hlavně prostřednictvím velkých výrobců čteček a tabletů."

Tento systém listování by měl jít použít na různých zařízeních, a to včetně tabletů. Vývojáři si pro různé způsoby ovládání zaregistrovali 11 patentů. Promyšlené mají navíc i to, jak je rozšířit. Otázkou zůstává, kolik uživatelů čteček bude chtít přejít od rozšířeného a pro oči šetrného elektronického inkoustu k barevným dotykovým displejům.


2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 8:47  

Ne

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 10:28  

"Ministerstvo školství plánuje využití čteček na základních školách do roku 2015."

Pozor, zase přihrávka! Je to totální blbost, a proto se obávám, že je to možné! Dokud je Dobeš u vesla, míříme na hranu vodopádu! Na tohle peníze budou? A co ty obsahy? To si bude už kupovat škola ze svého? Cena e-knih je srovnatelná s papírem, navíc pracovní sešity si kupují rodiče za své...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.