Přečtěte si: Ministr Dobeš po návratu z Bruselu: Situace je vážná, ale má řešení

sobota 11. února 2012 ·

Situace je vážná. Varoval evropský komisař pro zaměstnanost László Andor českého ministra školství Josefa Dobeše. Česko by mohlo přijít o peníze z evropských fondů. Dobeš v Bruselu vysvětloval nesrovnalosti kolem projektů v programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost.

Z článku Jana Bumby a mta v Zpavy.Rozhlas.cz vybíráme:

Pokud můžu poprosit, abychom měli konkrétnější představu, pane ministře, jak zněly ty výtky nebo možná otázky, které evropský komisař na dnešním setkání nadnesl?


Pan evropský komisař popsal situaci takovou, jaká je, protože my s panem Aureliem Ceciliem zhruba od dubna měsíc co měsíc diskutujeme čerpání a naše plnění. Tak jsme si toto zhodnotili, řekli jsme si, že tady přišel audit, což je jedna z věcí, které musíme napravit a co může komplikovat čerpání, protože máme skutečně pozastavenou tu jednu platbu ve výši 1,2 miliardy. A abychom splnili čerpání tohoto roku, to je v zájmu obou stran, na tom jsme se shodli, máme přislíbenou velkou součinnost. Abychom rychle obnovili a uvolnili tuto platbu.


Vyplývalo z dnešního jednání, že je tu hodně reálná hrozba toho, že Česká republika přijde možná o miliardy na dotacích?


Řekli jsme si, situace je vážná, jsou tady na stole opatření, která mají jasný harmonogram týden po týdnu, a shodli jsme se na závěr, a to je potřeba podtrhnout, že tato situace má řešení. A že pan eurokomisař, stejně jako já, stojíme o to a vyvineme veškerou součinnost a úsilí, abychom prostředky, ty měkké evropské ze sociálního fondu, vyčerpali ve prospěch školství. A já jsem garantoval, že to půjde transparentně a dle všech pravidel čerpání evropských fondů.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. února 2012 v 20:32  

Resenim je vyhozeni podrazaka mestskeho straznika a jeho soudruhu z ods Prahy 6, to byste videli to bouchani sampanskeho u nas na Sekci IV v Karline :-)

Anonymní řekl(a)...
13. února 2012 v 16:21  

To je jen malý kousek řešení, i když jistě nezbytný.
Zbytek je bohužel daleko pracnější.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.