Přečtěte si: Dobeš opět zazářil jako personalista

pátek 3. února 2012 ·

Josef Dobeš je samorost každým coulem. Zatímco jeho vládní kolega Drábek naprosto fádně hledá obětní beránky, kteří by na sebe vzali hříchy ministerstva práce a sociálních věcí spáchané při změně systému vyplácení dávek, a balí jim jejich pět švestek, tak ministr školství má ve zvyku průšviháře povyšovat. Podobně již v minulosti vyznamenal známého pravicového radikála, jenž se ze šéfa odboru stal zástupcem ředitele ministrovy kanceláře, či neúspěšného správce evropských fondů, kterého udělal svým náměstkem.


Z článku Lukáše Jelínka v NeviditelnýPes.cz vybíráme:

Jisté je ale jedno. Kdyby v České republice vládl přísný zákon o státní službě, nemohl by si ministr školství dovolit ani absurdní personální rošády, ani rozdávání byzantských odměn nejbližším spolupracovníkům, když řadoví kantoři mají prázdné kapsy. Josef Dobeš, podle prezidenta Klause nejlepší polistopadová hlava resortu, má však nervy jako špagáty. Statečně snáší nespokojenost podřízených, protesty akademiků, výhrady opozice i koaličních partnerů. Neděsí ho ani zprávy, že Evropská unie zvažuje, jestli by nešlo učinit řídícími orgány pro rozdělování evropských dotací jiné instituce než tuzemská ministerstva. Pokud se někdo stal ztělesněním kuriózního českého způsobu vládnutí, je to právě ministr Dobeš. Asi už jen proto je jeho pozice v Nečasově kabinetu neotřesitelná.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. února 2012 v 10:03  

Vím, že v téhle zemi je možné téměř vše, ale že je Josef Dobeš stále ministrem, to mi hlava nebere.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.