Prohlášení ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše: Odmítám interpretaci některých politiků k výsledkům auditu OP VK

pondělí 2. ledna 2012 ·

S veřejnou reakcí na audit Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost jsem čekal s ohledem na konání pohřbu Václava Havla (23. 12. 2011) a kvůli vánočním a novoročním svátkům. Představitelé TOP09 však tolik slušnosti a ohleduplnosti neměli a začali mediální kanonádu vůči mé osobě.

U všech ostatních mě to nepřekvapuje, ale od ministra financí Miroslava Kalouska, člověka spoluzodpovědného za čerpání eurodotací v České republice, bych takovou neobjektivní, nekompetentní a neodbornou interpretaci nečekal.

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost prochází v současné době podobným procesem, jakým prošly nebo procházejí jiné operační programy – např. OP Podnikání a inovace pod správou ministerstva průmyslu, OP Životní prostředí, ROP Severozápad a Jihozápad nebo OP Doprava.

Je v mých silách tento problém vyřešit. Ve středu na tiskové konferenci také prokážu, že nesu mimo jiné dědictví bývalého vedení sekce EU fondů, tehdy ovládané členem TOP09 Janem Vitulou.

Naopak s novým vedením uvedené sekce se nám podařilo nejen zrychlit čerpání eurodotací, ale i odstranit mnoho nedostatků zmiňovaných v auditu EK.

Na rozdíl od ministra financí Miroslava Kalouska tuto tématiku odmítám používat k účelovým politickým útokům na své konkurenty. Mým bytostným zájmem je, aby se eurodotace určené pro ČR skutečně a kvalitně vyčerpaly.

Všechny novináře srdečně zvu na tiskovou konferenci k uvedenému tématu dne 4. 1. 2012 v 15,30 hod., respektive 30 minut po skončení TK vlády.

Josef Dobeš, ministr školství

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 15:59  

Opravdu ze sebe nevypravíte nic konkrétnějšího, pane ministře? To je tedy bída.

To bruselští komisaři jsou ve svém varování konkrétní až dost.

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 16:04  

„Na rozdíl od ministra financí Miroslava Kalouska tuto tématiku odmítám používat k účelovým politickým útokům na své konkurenty.“

Srovnejte s větou o pár řádků výše: „Ve středu na tiskové konferenci také prokážu, že nesu mimo jiné dědictví bývalého vedení sekce EU fondů, tehdy ovládané členem TOP09 Janem Vitulou.“

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 16:31  

To snad nemyslí vážně. Vymlouvat se v takovéto situaci na pohřeb Václava Havla považuji za trapné a nehorázné. Fuj.

Simona CARCY řekl(a)...
2. ledna 2012 v 17:29  

Kolik lidi bude muset mit pohreb do stredy, pak do vikendu a nakonec do odvolani Nejvetsiho z pierotu?

Janek Wagner řekl(a)...
2. ledna 2012 v 17:30  

Pan ministr navíc lže, první reagovala 23. 12. ve 2 hodiny odpoledne Česká pozice a vzápětí na to i Česká škola. ČTK přinesla informaci až 28. 12. po zveřejnění prohlášení MŠMT a reakce TOP 09 následovala až poté, pokud se nemýlím!

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 18:17  

Ale vždyť je úplně jedno, kdo a kdy reagoval. Postatná je tzv. skutková podstata.

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 7:35  

Za konkrétní čin, konkrétní odpovědnost. Tedy odstoupení, pač je toho za ten 1,5 roku tolik, že by jsme ty "činy" nejlepšího ministra školství všech dob pojmenovávali až do večera. Ignorant

Biene řekl(a)...
3. ledna 2012 v 11:04  

Dobeš ví o problémech s čerpáním již dávno, ale nezajímalo ho to. Napsala jsem mu 20.3.2010 email s odkazem na článek http://vyborna.blog.idnes.cz/c/130534/Opravdu-ve-skolstvi-nejsou-penize.html#t2

Odpověděl mi:Hezkou sobotu, velmi trefný a zajímavý článek, děkuji za informace.V úctě
Josef Dobeš

Takže hlavně, že máme hezkou sobotu..neděli, pondělí, úterý,....a že jsme z našich daní zaplatili audit, který nechal ministr udělat před nedávnem a který určitě nebyl levný..

To, že se v OP VK postupuje špatně, že kontrolní úředníci jsou sbírka nekompetentního "baby" managementu a že ve výsledku do škol na smysluplné projekty jde jen zlomek z toho zlomku, co se čerpá..to vše se dá jednoduše zjistit..Myslím, že je načase, aby se někdo OPRAVDU zodpovídal za neschopnost!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.