Martin Rychlík: Nač mít svého Dobiho? To zřejmě ví jen premiér.

pondělí 2. ledna 2012 ·

Josef Dobeš vysvětlí problémy s fondy EU až ve středu; nechtěl nás prý o Vánocích a při Havlově pohřbu vyrušovat. Hlavní viník? TOP 09.



Ministru školství Josefu Dobešovi (VV) teče do bot. Jeho chaotické personální přesmyky v úřadě, stejně jako nepořádek v sekci evropských fondů, už prý rozlítily dokonce i premiéra Petra Nečase. O okolnostech výměny Roberta Plagy, již pátého vrchního ředitele pro evropské fondy, a také o auditu Evropské komise hrozící zastavením miliard korun pro české školství jako první informovala ČESKÁ POZICE už den před Vánoci. Tiskové oddělení nám dodnes (sic!) neodpovědělo na jednu zaslanou otázku: zda na ministerstvo školství audit dorazil. Ani v pondělí se ministr nijak nehrnul do vysvětlování, jež médiím a politikům přislíbil.

Nakonec Dobeš své vysvětlení exkluzivně řekl proklausovskému redaktorovi Parlamentních listů Lukáši Petříkovi. (Vzápětí se tytéž formulace objevily v tiskové zprávě ministerstva.) Dobeš prý tak dlouho mlčel s ohledem na vánoční svátky a kvůli pohřbu Václava Havla, zatímco představitelé TOP 09 prý neměli tolik slušnosti a zneužili věc k politickému boji. ODS i Věci veřejné uvedly, že se Miroslav Kalousek snaží rozbít koalici kvůli sbližování s ČSSD.


„Je v mých silách tento problém vyřešit. Ve středu na tiskové konferenci také prokážu, že nesu dědictví bývalého vedení sekce EU fondů, tehdy ovládané členem TOP 09 Janem Vitulou. Naopak s novým vedením uvedené sekce se nám podařilo nejen zrychlit čerpání eurodotací, ale i odstranit mnoho nedostatků zmiňovaných v auditu Evropské komise,“ vzkázal Dobeš.

A že má Dobeš hodně co vysvětlovat! Po odchodu Plagy, jenž setrval na ministerstvu pouhých osm pracovních dní, vzkázal Nečas přes mluvčího, že bude chtít v tomto týdnu po Dobešovi vysvětlení. „Personální politika ministra Dobeše působí překotným dojmem. Tohle je diskontinuita, jsou dlouhodobé problémy s čerpáním evropských fondů,“ uvedl Nečas.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 16:45  

Ministrem školství by měl být evidentně vzdělanec Rychlík. Česká pozice se mi zpočátku docela líbila, ale stal se z ní nehorázný bulvár. Miloš Zeman měl pravdu, když mluvil o českých novinářích (a i on vždy říkal: čest výjimkám) jako o neschopných ťulpasech. Kdyby pan Rychlík prezentoval čtenářům čistá FAKTA, neřekl bych ani slovo. Ale jeho (jejich) bulvární dojmologie a osobní komentáře a vlastní názory, které míchají přímo do textu, jsou ostudou české žurnalistiky. Česká pozice není zpravodajský server pro svobodné lidi, protože svobodní lidé si komentáře udělají sami... Škoda.

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 18:06  

A co dodáte k reakci nejlepšího ministra? To není katastrofa? Vymlouvat se na státní smutek je více než smutné- zvlášť, když měl zcela jistě avízo dříve. Pokud pomineme dubnová extempore ohledně čerpání.

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 18:36  

To 16:45
Fakta v těch článcích vidím - ani nevím, jak to dělám - jde mi to nějak samo.
Možná mám vidiny - obvykle takový stav přichází ke konci školního roku, ale poslední dobou to umím třeba i v září........

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 18:56  

Pane Rychlíku, prosím, moc prosím, ušetřete nás svých myšlenkových odpadků v tomto novém roce. Zkuste se alespoň chvíli zabývat tím, čemu trošku rozumíte (i když z vašich příspěvků bohužel vyplývá, že si myslíte, že rozumíte úplně všemu).

Pane Wagnere, prosím, ovládněte své naléhavé puzení uveřejňovat zde každé intelektuální ubzdění pana Rychlíka, k navození správné atmosféry stačí úplně každé druhé, zejména vzhledem k dlouhodobým "zažívacím" potížím pana Rychlíka.

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 18:58  

Nač mít svého Rychliho? To zřejmě ví jen šéfredaktor.

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2012 v 22:51  

18:56 a 18:58

Co Vám přesně vadí? Fakta?

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 10:26  

To 16:45 a 18:56: Dobrý den, díky za Váš názor, respektuji jej. Dovolím se Vás zeptat, co je v textech bulvárního, jaká fakta či citace zúčastněných stran chybí, proč nemohu citovat zdroj, který dává ministrovi přezdívku a uveďte nějaké mé věci, v nichž nebyla pravdivá tvrzení. Že se Vám nelíbí náš styl (jímž se musí nové médium odlišit od jiných) je jiná věc. Je ostatně Vaším plným právem nás nečíst. Díky. Hezký den, podepsán Martin Rychlík

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 10:31  

2. ledna 2012 18:56

strojový text MŠMT, neodpovídejte na něj

Anonymní řekl(a)...
4. ledna 2012 v 11:18  

16:45, 18:56 a 18:58
... a jestli to není "strojový text MŠMT" ( :)) ), tak to jistě bude PR komando VV, případně Dobeše osobně, tak líné, že při spamování zdejších diskusí se ani nenamáhá s pozměňováním a fláká tam pořád ten samý text.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.