Přečtěte si: Kauza přestávky aneb mediální zmatení

neděle 8. ledna 2012 ·

Úterní pozdvižení nad tím, že ministr Dobeš chce zkrátit školní přestávky na polovinu, bylo tak vášnivé a všeobecné, že by si zasloužilo lepší důvod, než že si jen někdo špatně přečetl návrh ministerské vyhlášky. I když ministr v úleku hned odpoledne zveřejněný nápad odvolal, je třeba říct, že jeho podstata byla rozumná a média až na pár výjimek celou věc spíš zkreslila, než vysvětlila.

Z článku Tomáše Feřteka v Blog.Respekt.cz vybíráme:

Jenže média to pojala jako svatokrádež a titulky na serverech oznamovaly další ministrovu totalitní manipulaci. Pan Dobeš není teď zrovna nejpopulárnější, tak to schytal naplno. Chvíli to vypadalo, že závažnější problém než délku přestávek české školství ani nemá. Snažil jsem se volajícím novinářům žádajícím stanovisko vysvětlit, že si to špatně přečetli, že je to vlastně rozumný nápad, ale marně. Příčetný komentář jsem zaznamenal až druhý den v Lidovkách od pana Kamberského, který se to celé snažil uvést na pravou míru.


Ale to už bylo pozdě, protože ministr stačil hned v úterý odpoledne celou věc odvolat. Délka přestávek tedy bude nadále řízena centrálně. A v podvečer oznámil v Českém rozhlase, že příslušného úředníka potrestá. Fakt těžké pořízení s ním. Jednou by stálo za to ho pochválit, ale než to stihnete, šlápne do porcelánu a jen potvrdí roli chaota, který každou chvíli říká něco jiného. Kdo chce kam…

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.