Průvodce žáka přihlašováním k maturitě 2012

čtvrtek 1. prosince 2011 ·

CERMAT pro letošní maturanty připravil (stejně jako loni) informační materiál s názvem Průvodce žáka přihlašováním k MZ 2012 – Podávám přihlášku k maturitě 2012. Materiál žáky provede přihlašováním k maturitní zkoušce 2012, které začíná dnes 1. 12. 2011. V těchto dnech jsou školám postupně odesílány zásilky s příslušným počtem výtisků pro každého maturanta.


Průvodce je současně k dispozici i v elektronické podobě v záložce Informace pro maturanty 2012.



6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2011 v 1:46  

To už jsou studenti tak hloupí, že na přihlášení k maturitě potřebují manuál? Nebo je nová maturita tak složitá? Či někdo potřeboval peníze za sepsání, vytištění a rozeslání průvodce?

Simona CARCY řekl(a)...
2. prosince 2011 v 7:18  

O studenty strach nemam, horsi je to s uciteli.

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2011 v 10:48  

Carcy, vy jste fakt děs. Tušíte, v jakých kombinacích si žáci mohou předměty volit? Tušíte, že existuje společná a profilová část, zkoušky povinné a nepovinné, zkoušky v úrovni základní a vyšší, zkoušky ústní, písemné, praktické, obhajoby maturitní práce?

Tušíte, jak se v IS Certis zadávají kódy oborů vzdělávání, zneplatňují zkoušky a převádějí žáci z ročníku do ročníku?


Nová maturita je takový byrokratický moloch, že je BOHUŽEL "normální", že manuál na přihlašování má 20 (DVACCET) stran. Není to ale kvůli jlouposti učitelů, ale kvůli poslancům, které jste i Vy dostala do Parlamentu.

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2011 v 13:21  

Milý anonymní, Carcy je možná děs, ale vy jste magor. Jen potvrzujete její slova, že problém je s učiteli, nikoli se studenty. Ty složitosti si vyžerou ředitelé až budou studenty přihlašovat a zase to popletou (jako vždy). Studenti do Certisu ani jiného nesmyslu data nevkládají. Tak si odpusťte povídačky o složitosti. Ta se studentů netýká. A u učitelů se (bohužel) předpokládá aspoň dvoumístné IQ.

poste.restante řekl(a)...
2. prosince 2011 v 13:51  

Ty složitosti si vyžerou ředitelé až budou studenty přihlašovat a zase to popletou (jako vždy).

1. Myslíte, do toho CERTISu, který funguje jen občas?

2. Schválně, co by jste uvedli do kolonky státní příslušnost?

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2011 v 17:00  

2. prosince 2011 13:21
Tak si odpusťte povídačky o složitosti. Ta se studentů netýká.

Pí. Carcy se ve svém příspěvku obává o učitele, tak jsem se jí zeptal, jak by to zvládla ona.

Ty složitosti si vyžerou ředitelé až budou studenty přihlašovat a zase to popletou (jako vždy).
Jako vždy to popletou? jak to, že loni maturity proběhly na všech školách? Kdo to za ředitele a učitele udělal?

A ke studentům - podívejte se do toho průvodce. Vás by třeba před maturitou nezajímalo, jaká je časová dotace jednotlivých zkoušek? Do kdy musíte odevzdat přihlášku? Co je to JNM? Jaká je hranice úspěšnosti jednotlivých testů? Jak dlouho platí posudek SPP žáka s PUP? Kolik literárních děl musíte předložit v Z nebo V? Můžete konat zkoušku z M v SČ i PČ?

Pokud na tato otázky (a spoustu dalších) doikážete odpovědět z hlavy bez "nápovědy" a umí to i Vaše dítě, blahopřeju. Normální student takto geniální není - a ani být nemusí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.