Přečtěte si: EU vytýká českému školství vysoké platy i zvýhodnění dodavatelů

sobota 31. prosince 2011 ·

Audit Evropské komise vytýká zakázkám ministerstva školství přemrštěné, až stotisícové platy, neúměrně drahé počítače, zvýhodnění některých dodavatelů nebo platby, které vůbec nesouvisejí s podporovanými projekty. Vyplývá to z dokumentů, jimiž disponuje Česká televize.

Z článku vrm v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Evropská komise se ve svém auditu zaměřila na zakázky, které souvisejí s programem Vzdělání pro konkurenceschopnost, celkově sledovala projekty v hodnotě necelých 400 milionů. Zprávu o pochybení českého ministerstva školství při zadávání zakázek oznámila již včera. EK také anoncovala, že v některých případech pozastaví čerpání dotací z výše zmíněného programu. Ten přitom může českému školství přinést až 53 miliard korun.


Výtky Evropské komise týkající se rozmařilého plýtvání nyní bude muset objasnit ministerstvo školství i Ústecký a Středočeský kraj, které kontrolované projekty spravují. "My musíme odstranit chyby a projednat s Evropskou komisí návrhy na opatření, zavést je do praxe," potvrzuje nedostatky náměstek ministra školství Pavel Zaorálek.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 9:24  

Ústecký kraj, to je ten, co nakoupil ty vánoční stromky?

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 9:59  

jo, jo Ústecký kraj. To je ten, který schvaluje projekty následujícím způsobem: z výzvy 1.1 Zlepšování kvality vzdělávání v Ústeckém kraji čtyřikrát 19 588 214 Kč pro čtyři stejné projekty. Čtyřikrát stejný projekt a čtyřikrát stejná částka, to musí být podezřelé kdejakému naivovi u nás, natožpak v EU.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 12:48  

A to se nedávno nejlepší ministr školství všech dob chlubil, kolik ušetřil. Asi je něco špatně.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 15:41  

Stotisícové platy? A ve školství?Tam bych chtěl dělat.

poste.restante řekl(a)...
31. prosince 2011 v 17:52  

Ad stotisícové platy.
Souhlasím s Vámi. Formulace z názvu článku je dost nešťastná.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 18:00  

Tak v Ústí už někoho za tunelování ESF zatkli...

Anonymní řekl(a)...
4. ledna 2012 v 15:50  

Čtěte: http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-proc-mame-problem-s-eurofondy-dy5-/p_politika.asp?c=A120103_105014_p_politika_wag

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.