Potřebujete pomoc s výběrem střední školy

pátek 16. prosince 2011 ·

Štěstí přeje připraveným. Už jste se rozhodli, jakou střední školu budete po devítce studovat? I přes to, že se přihlášky do 1. kola přijímacího řízení odevzdávají do 15. března 2012, není dobré nechávat toto rozhodnutí na poslední chvíli.



Nebo už máte ve výběru střední školy jasno, ale nevíte podrobnosti o průběhu přijímacích zkoušek? Ředitelé středních škol musí zveřejnit termíny spolu s kritérii přijímacích řízení a předpokládaný počet přijímaných uchazečů do 31. ledna 2012. Určitě tedy není od věci sledovat aktuální informace na internetových stránkách škol.

Ten, kdo už má  své budoucí vzdělání vybráno nebo i ten, kdo s výběrem střední školy stále váhá, určitě ocení web SeznamŠkol.eu, ve kterém může velmi jednoduše vyhledávat jednotlivé studijní obory. Studenti zde mohou najít kompletní seznam středních škol, který mohou filtrovat podle typu školy nebo lokality, kde se škola nachází (kraj, okres).

Zajímá vás například, jak probíhá výuka na zvolené střední  škole, nebo máte nějaké dotazy? Před podáním přihlášky, před finálním rozhodnutím, kde budete v příštích letech studovat, se doporučuje danou střední školu navštívit v rámci tzv. Dnů otevřených dveří.

Všechny Dny otevřených dveří na jednom místě najdete také v samostatné sekci na zmiňovaném portále SeznamŠkol.eu. Jelikož tyto dny pro uchazeče o studium již probíhají, navštivte odkaz http://www.seznamskol.eu/akce/den-otevrenych-dveri/ co nejdříve a nenechávejte svoji budoucnost náhodě. Čas při rozhodování o výběru střední školy vám web SeznamŠkol.eu určitě ušetří, jeho zbytek můžete pak věnovat větší přípravě na přijímací řízení. Tak hodně štěstí u přijímacích zkoušek!

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.